Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Στροφή της Έλλης Στάη για να ανεβάσει τα νούμερα του Δελτίου Ειδήσεων της ΝΕΤ !


Aπό το κακό στο χειρότερο βαδίζει το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ που παρουσιάζει η Έλλη Στάη. Η επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη φαίνεται ότι δεν έπεισε τους τηλεθεατές που με βάση τα νούμερα της AGB δείχνουν αποστροφή προς το Δελτίο της κρατικής τηλεόρασης.

Μετά και τη δημοσκόπηση της "RASS" για το "Ποντίκι" με θέμα την αξιοπιστία των δημοσιογράφων που εμφανίζονται ή παρουσιάζουν τα Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων των καναλιών (μόλις το 5,7% των ερωτηθέντων επέλεξε την Έλλη Στάη ως την πλέον αξιόπιστη δημοσιογράφο), το κλίμα βάρυνε ακόμα περισσότερο στην Αγία Παρασκευή.

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι η "κυβερνητική σύμπνοια" της παρουσιάστριας, αλλά και εν γένει του Δελτίου αποτελούν τον κύριο λόγο που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν επιλέγει το κρατικό κανάλι για την ενημέρωσή του. Θυμόμαστε όλοι, άλλωστε ότι η Έλλη Στάη αντιμετώπιζε με το "γάντι" τους Υπουργούς της κυβέρνησης που φιλοξενούσε στα παράθυρα. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται ότι δεν θα εξακολουθήσει να συμβαίνει...

Όσοι -ελάχιστοι- τηλεθεατές παρακολούθησαν το βράδυ της Πέμπτης το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ, θα αντιλήφθηκαν σίγουρα τη μεγάλη στροφή που έκανε η παρουσιάστρια φιλοξενώντας τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη. Αγνώριστη η Έλλη Στάη στρίμωξε αρκετά τον Υφυπουργό επιμένοντας πολλάκις στην ερώτηση σε τι αφορούν τα πρόσθετα μέτρα που λέει η Κομισιόν ότι πρέπει να λάβει η χώρα μας το Μάιο. Και όσο προσπαθούσε να ξεγλιστρήσει ο κύριος Σαχινίδης, τόσο επέμενε η Έλλη Στάη που ζητούσε μια συγκεκριμένη απάντηση και όχι γενικολογίες από τον Υφυπουργό.

Μένει να δούμε αν θα εξακολουθήσει αυτή η τακτική από την παρουσιάστρια ή αν απλώς επρόκειτο για ένα "ευχάριστο διάλειμμα" στην κατά τα άλλα χαλαρή αντιμετώπιση των κυβερνητικών καλεσμένων της.