Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αρνητική εισήγηση του Δημάρχου Αιγιαλείας στη λειτουργία εμπορικού κέντρου στο Αίγιο Στη χθεσινή του συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο του Αιγίου!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγίου πραγματοποίησε χθές Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, προκειμένου να συζητήσει με το Δήμαρχο Αιγιάλειας Ευστάθιο Θεοδωρακόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αθανάσιο Παναγόπουλο, το εξαιρετικά φλέγον ζήτημα που απασχολεί την τοπική αγορά, τη λειτουργία εμπορικού κέντρου στο Αίγιο.


 Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στην αγορά του Αιγίου η λειτουργία μιας τέτοιας εμπορικής μονάδας, με τις οποίες τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος συμφώνησαν απόλυτα. Μάλιστα ο κ. Παναγόπουλος ενημέρωσε τον εμπορικό σύλλογο ότι ο φάκελος που είχε κατατεθεί προς έγκριση στο Δήμο Αιγιάλειας και περιλάμβανε το σχετικό αίτημα για την εγκατάσταση μεγάλης εμπορικής επιχείρησης, θα επιστραφεί στους ενδιαφερόμενους λόγω σοβαρών ελλείψεων.


 Με το κλείσιμο της συζήτησης ο Δήμαρχος Αιγιάλειας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου του Αιγίου πως η εισήγησή του θα είναι αρνητική για την έκδοση άδειας στο εμπορικό κατάστημα που έχει καταθέσει την αίτηση, εφόσον έχει λάβει ήδη υπόψη του το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου που προκύπτει από τέτοιου είδους επιχειρήσεις οι οποίες επιβαρύνουν την ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής κρίσης της χώρας, αφού πραγματοποιούν αποκλειστικά και μόνο εισαγωγές, αλλά και τη διασφάλιση της προστασίας των εμπορικών επιχειρήσεων της περιοχής από αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. 



Δημήτρης Ζωιτσούδης
Πηγή:TheBest.gr