Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει σχολεία-Βολές Σπηλιωτόπουλου για τον «Καλλικράτη» στην παιδεία!

«Θα ήταν σκόπιμο για την κυβέρνηση να αφήσει τους πειραματισμούς, την προχειρότητα και τους αιφνιδιασμούς με αυτά που δήθεν ονομάζει “Καλλικράτη” στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας», δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Όπως είπε, «στο όνομα της δήθεν εξοικονόμησης πόρων η κυβέρνηση, δυστυχώς, χωρίς διάλογο και χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία ετοιμάζεται να κλείσει σχολεία, κυρίως δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ύπαιθρο χώρα.

Αντιλαμβάνεστε ότι αν αυτό γίνει εκτεταμένα θα ερημώσει η ύπαιθρος χώρα, θα δημιουργήσουν συνθήκες αστυφιλίας που θα μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω, στη δεκαετία του ’50 και του ’60. Και δυστυχώς, όλα αυτά θα επιβαρύνουν την ήδη μεγάλη ανεργία και τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν στα αστικά κέντρα.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν να υπάρχουν μαθητές δυο ταχυτήτων. Οι μαθητές που θα έχουν άμεση πρόσβαση στα σχολεία και οι μαθητές εκείνοι που θα εύχονται να υπάρχει καλοκαιρία, προκειμένου με τα πούλμαν ή με οποιαδήποτε άλλα μεταφορικά μέσα να μετακινηθούν χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους για να βρουν το σχολείο προκειμένου να έχουν δικαίωμα στην πρόσβαση.

Το να υπάρχουν Δημοτικά Σχολεία στα μεγάλα χωριά, ήταν μια πολύ μεγάλη κατάκτηση της Δημοκρατίας και της κοινωνίας. Αυτή την κατάκτηση οφείλουμε να την περιφρουρήσουμε και να αφήσουμε τους πειραματισμούς και κυρίως να αφήσουμε την ύπαιθρο χώρα κάτω από αυτές τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες να σταθεί στα πόδια της»
.




Πηγή:Newsbeast.gr
Share/Bookmark