Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Βίντεο ντοκουμέντο: Λαθροκυνηγοί έβρισαν και χτύπησαν γυναίκα με ΙΧ!

Ένα επιεικώς απαράδεκτο περιστατικό έρχεται στο φως από βίντεο που δημοσίευσε το ecolarissa.blogspot.

Στο βίντεο διακρίνεται μια γυναίκα να λέει on camera σε λαθροκυνηγούς στη Σωτηρίτσα Λάρισας να φύγουν από την περιοχή γιατί απαγορεύεται το κυνήγι. Αυτοί αντιδρούν βρίζοντας την και απειλώντας την με αποκορύφωμα το ότι την χτύπησαν και με το αυτοκίνητό τους!

Οι σκηνές είναι σοκαριστικές και εξοργιστικές. Η κυρία που τραβάει την κάμερα εντοπίζει έναν νεαρό σχετικά άνδρα να κουβαλάει μια καραμπίνα και του επισημαίνει ότι «απαγορεύεται το κυνήγι σε αυτή την περιοχή, έχει και πινακίδες».

Ο άνδρας αντιδρά περνώντας στην αντεπίθεση και τη ρωτά αν έχει χαρτιά για το σπίτι της στην περιοχή διότι εκείνος δουλεύει στην πολεοδομία! Με τον λαθροθήρα-πολεοδόμο να απομακρύνεται, η γυναίκα συνεχίζει να τον καταγράφει μέχρι που φθάνουν δύο φίλοι του σε ένα τζιπ.

«Γιατί τραβάς με την κάμερα;» ρωτάει ο οδηγός του αυτοκίνητου που μόλις ήρθε. Εκείνη τη στιγμή βγαίνει και ο «βαρύς» συνοδηγός και της λέει να κλείσει την κάμερα άμεσα. Το λόγο πήρε ο πολεοδόμος που με άγριο ύφος της ζήτησε να κλείσει την κάμερα και κινήθηκε απειλητικά εναντίον της για να τον σταματήσει ένας από τους άλλους δύο.

Η κυρία που κρατούσε την κάμερα τους επανέλαβε να απομακρυνθούν γιατί κυνηγούν σε περιοχή που απαγορεύεται. Στη συνέχεια, οι 3 «μάγκες» απείλησαν εκ νέου τη γυναίκα ότι θα της σπάσουν την κάμερα, ενώ βλέποντας ότι αυτή δεν πτοούταν από τις απειλές τους, άρχισαν να τη βρίζουν χυδαία.

Οι κινήσεις των τριών λαθροθήρων προδίδουν την αμηχανία και τον εκνευρισμό τους καθώς μια γυναίκα μόνη της είναι εμπόδιο στα σχέδια τους. Οι απειλές και οι ύβρεις συνεχίζονται προς τη γυναίκα μέχρι που οι λαθροκυνηγοί παίρνουν τηλέφωνο το θηροφύλακα. Από τη συνομιλία γίνεται αντιληπτό ότι και εκείνος τους επεσήμανε την παρανομία.

Με τη γυναίκα να ζητά τηλεφωνικώς τη βοήθεια της αστυνομίας, οι λαθροκυνηγοί αποφασίζουν να φύγουν. Οι δύο λαθροκυνηγοί φεύγουν πρώτοι και στη συνέχεια μπαίνει στο αυτοκίνητό του ο λαθροκυνηγός-πολεοδόμος. Αρχικά περνάει μπροστά από τη γυναίκα κάνοντας ότι θα την «πατήσει». Στη συνέχεια, το ξανασκέφτεται, βάζει όπισθεν και χτυπάει όντως την άτυχη γυναίκα με το αυτοκίνητο! Η ίδια έχοντας πέσει στο έδαφος παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία και πάλι για να ζητήσει βοήθεια.

Αυτή είναι η συμπεριφορά τριών ενόπλων ανδρών απέναντι σε μια γυναίκα που μάλιστα αντιπροσώπευε το δίκιο του κάθε Έλληνα πολίτη. Δηλαδή αν αυτοί οι «άνδρες» εντόπιζαν κυνηγούς δίπλα στο σπίτι τους δεν θα έδιναν καμία σημασία;; Δεν θα φοβούνταν μήπως γίνει κανένα ατύχημα και οι σφαίρες των κυνηγών τραυματίσουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ή και τους ίδιους;

Τέτοιες συμπεριφορές και τραμπουκισμούς θα ήταν προτιμότερο αν πρέπει σώνει και καλά κάπου να τα δούμε να περιορίζονταν στην τηλεόραση και όχι στην πραγματικότητα και μάλιστα στην ελληνική επικράτεια. Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε περίτρανα την έλλειψη σεβασμού και αναγνώρισης στο δίκιο του Έλληνα πολίτη απλά και μόνο γιατί δεν βολεύει τα δικά μας θέλω.

Πώς μπορούν μετά οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι να ζητούν το δίκιο τους και να διαμαρτύρονται στα λάθη και τη συμπεριφορά μιας κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας την άδικη και απρόσωπη τη στιγμή που δίπλα σε αυτές τις λέξεις υπάρχει στο λεξικό η φωτογραφία τους;;


Πηγή:Στη Φόρα