Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

"Δημοτική ασπίδα για την μη κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών στην Αιγιάλεια"-΄΄Εμφαση Τριανταφυλλόπουλου σε Γ.Ν. Αιγίου καί Κ.Υ. Ακράτας!


Από την Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια - Νέα Εποχή» δίδονται στη δημοσιότητα οι παρεμβάσεις και τοποθετήσει στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας το βράδυ της Δευτέρας καθώς και η συμμετοχή της σε Επιτροπές του Δήμου, βάσει των διατάξεων του Νόμου για τη λειτουργία του «Καλλικράτη» και των εγκυκλίων επ’αυτού.
Η Δημοτική Παράταξη, διά του Επικεφαλής της Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου έθεσε εξ αρχής – προ ημερησίας διατάξεως – το θέμα της  πιθανολογούμενης συγχώνευσης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αιγίου καθώς και την σχεδιαζόμενη κατάργηση του Κέντρου Υγείας Ακράτας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «με πρόχειρες αποφάσεις και ενέργειες, πλην όμως μνημονικής φιλοσοφίας, επιχειρεί την συρρίκνωση των λειτουργούντων δημοσίων υπηρεσιών σε Αίγιο και Αιγιάλεια», κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές στην επαπειλούμενη κατάργηση Εφοριών (ΔΟΥ Ακράτας), συγχώνευση των Σχολείων σε Διακοπτό και Καμάρες ακόμα και μέσα στο Αίγιο, στο Τελωνείο Αιγίου, το ΑΤΕΙ κ.ά.

Ο Δημ. Τριανταφυλλόπουλος ζήτησε και πέτυχε την συζήτηση του θέματος με τη μορφή του κατεπείγοντος και στην τοποθέτησή του απευθυνόμενος στο Δήμαρχο, σημείωσε:
«Ενημερωθείτε από τους συνεργάτες σας για κυβερνητικά σχέδια και κινητοποιήστε την πόλη και την περιοχή, μη περιμένοντας τη λήψη οριστικών αποφάσεων από τα αρμόδια υπουργεία, αφού τότε υπάρχει ο κίνδυνος για τον τόπο μας, να είναι πολύ αργά». Επιπλέον πρότεινε στον Δήμαρχο να ηγηθεί Συντονιστικού Οργάνου για την προάσπιση των υπηρεσιών της Αιγιάλειας, με τη συμμετοχή των Αρχηγών όλων των Δημοτικών, το οποίο και θα συνεργαστεί στενά με συνδικαλιστές των διαφόρων φορέων της πόλης, πρόταση που κατέληξε στην κατ’ αρχήν   έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος που ξεκαθαρίζει την αρνητική στάση του Δήμου στο ενδεχόμενο κατάργηση υπηρεσιών. Χαρακτηριστική ήταν η παρατήρηση του Επικεφαλής της «Νέας Εποχής» για «καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, χωρίς μισόλογα και χαϊδέματα», λέγοντας δεικτικά πως «προ ετών αν μετατίθετο μια νοσοκόμα ή έλειπαν κάποιοι γιατροί στα νοσηλευτικά  ιδρύματα κάποιοι χάλαγαν τον κόσμο ενώ σήμερα παρατηρείται άκρα του τάφου σιωπή».


Σε άλλα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ Αιγιάλειας, η «Νέα Εποχή», έλαβε τις πιο κάτω θέσεις:

-      Ζήτησε και ετάχθη υπέρ της απόσυρσης θέματος για την σύμφωνη ή μη γνώμη του δήμου ως προς την Ανέγερση Εμπορικού Κέντρου 10.000 τ.μ στην Οδό Κορίνθου, προκειμένου σε άλλη συνεδρίαση ο επενδυτής να παραστεί και να αναλύσει τα επιχειρηματικά του σχέδια με ότι αυτά συνεπάγονται για την ευρύτερη αγορά, την τοπική οικονομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Μία τόσο σημαντική όπως φαίνεται επένδυση δεν είναι να πετάγεται στο καλάθι των αχρήστων επειδή κάποιοι φορείς ενίστανται. Να τους ακούσουμε όλους και μετά να κρίνουμε. Εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης και ανεργίας, συντεχνίες και αδικαιολόγητα «όχι», δεν χωρούν» σημείωσε  κ. Τριανταφυλλόπουλος. 
-      Ψήφισε αρνητικά ως προς την έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής δύο έργων του τέως Δήμου Συμπολιτείας, την «Κατασκευή πεζοδρομίων σε Κοινόχρηστους χώρους της Ροδοδάφνης» και την «Βελτίωση ύδρευσης της Συμπολιτείας» με το σκεπτικό των πολλών αναφορών κατοίκων για  κακοτεχνίες και «ημιτελείς» εργολαβίες, θέσεις που εν τέλει έλαβε και η πλειοψηφία  του σώματος.


Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ   


Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, θα συμμετέχει ως η μόνη εκπροσωπούσα όλη της αντιπολίτευση, στις πιο κάτω νεοσύστατες  Επιτροπές του Δήμου.
Ο Επικεφαλής της «Νέας Εποχής» Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, θα συμμετέχει ως Μέλος:
- Στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.
- Στην Επιτροπή Αντισεισμικού Σχεδιασμού.
- Στην Επιτροπή Ονοματοθεσίας Οδών και Πλατειών.
- Στην Επιτροπή Εκποίησης ή Εκμίσθωσης πραγμάτων του δήμου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Νέας Εποχής» Παναγιώτης Γιαννούλης, θα συμμετέχει ως Μέλος:
Στην Γνωμοδοτική Επιτροπή Λιμένος.
Στην Επιτροπή Σύνταξης και Τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην Επιτροπή Σύνταξης Κτηματολογίου.
Στην Επιτροπή Εκποίησης ή Εκμίσθωσης πραγμάτων του δήμου.  



Share/Bookmark