Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Αιγιάλεια: Χίλιοι τριακόσιοι μαθητές θα παρελάσουν στο Παιδικό Καρναβάλι!

Σε πείσμα της οικονομικής δυσπραγίας και των λοιπών αδιεξόδων που έχουν κάνει πολλούς από τους συμπολίτες μας να χάσουν το κέφι τους, 1282 Αιγιαλείς μαθητές, ηλικίας 5-15 ετών περίπου, με τους συνοδούς τους ετοιμάζουν το φετινό Παιδικό Καρναβάλι 2011 και κάνουν ότι είναι δυνατόν για την επιτυχία του.


 Είκοσι ένα γκρουπ από όλη την Αιγιάλεια, με αφετηρία την Πλατεία Αγίας Λαύρας, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, θα παρελάσουν για να χαρίσουν στους Αιγιαλείς και στους επισκέπτες στιγμές χαράς, κεφιού, ξεγνοιασιάς και αισιοδοξίας.


 Η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βάσω Ψυχράμη, η οποία σήμερα Παρασκευή στις 6μ.μ. στο Δημαρχείο, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, σχετικά με τη διοργάνωση του Παιδικού Καρναβαλιού 2011, σχολιάζοντας τη συμμετοχή των σχολείων ανέφερε χαρακτηριστικά: 
«Είναι γεγονός ό,τι το Καρναβάλι στηρίζεται στους μαθητές των σχολείων της Αιγιάλειας και στις πρωτοβουλίες τους ενώ ο δήμος, από την πλευρά του, συμπαραστέκεται και διαδραματίζει συντονιστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια»


Αναφέρθηκε επίσης και στο ενδιαφέρον που έχουν δείξει ορισμένοι οικονομικοί παράγοντες της περιοχής να συνδράμουν στη διοργάνωση, η επιτυχία της οποίας θα βοηθήσει στην ανάταξη του γενικού υποτονικού κλίματος που υπάρχει λόγω της οικονομικής συγκυρίας.


200 ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ 


Παράλληλα στις φετινές εκδηλώσεις ο δήμος έχει εντάξει και το εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακού χαρταετού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου με τη συμμετοχή 200 μαθητών ηλικίας 7-12 ετών από όλη την Αιγιάλεια. 


ΓΝΩΣΤΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟ «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ» 


Επίσης αύριο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου μαθητές από όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας θα προσέλθουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου για να ζωγραφίσουν με θέμα το Καρναβάλι ενώ οι καλύτερες ζωγραφιές, που θα προκριθούν από τα ίδια τα παιδιά, θα χρησιμοποιηθούν στη μακέτα του Παιδικού Καρναβαλιού 2012. Στο «Μαραθώνιο Ζωγραφικής», που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, οι μικροί δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και με τους ζωγράφους Στάθη Ανδρουτσάκη, Νίκο Πρέσσα, Αναστάσιο Στρατουδάκη – Χόνδρο, τον επιμελητή τέχνης Παναγιώτη Ζέρβα και τον αγγειογράφο Νικόλαο Λυριντζή.



 Δημήτρης Ζωιτσούδης
Πηγή: Τα Νέα της Αιγιάλειας