Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Σε εξέλιξη συγκρούσεις στην Αίγυπτο!


Βίαιες συγκρούσεις με περίπου 10 τραυματίες μέχρι στιγμής ξέσπασαν στο Κάιρο ανάμεσα σε χιλιάδες οπαδούς του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και σε διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρησή του, χωρίς να επέμβουν οι ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι παρούσες στην περιοχή, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. 
Οι διαδηλωτές συγκρούονταν με ξύλα και ρίχνοντας πέτρες γύρω από άρματα μάχης που φρουρούν τις εισόδους στην πλατεία, χωρίς οι στρατιωτικοί να παρεμβληθούν μεταξύ των αντιπάλων. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού όλο το πρωί υπήρχε μεγάλη ένταση.


Πολλοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, οι τραυματίες είναι δέκα.
Πολλές εκατοντάδες οπαδοί του προέδρου πραγματοποίησαν πορεία νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Ταχρίρ όπου χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Μουμπάρακ έχουν κατασκηνώσει εδώ και εννέα ημέρες ζητώντας την αποχώρηση του προέδρου. 


Στο μεταξύ, τρία κινήματα που μετέχουν στο συνασπισμό κατά του Μουμπάρακ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν βίαια σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ. 
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι αρκετοί δημοσιογράφοι του δέχθηκαν επίθεση από φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι κατέστρεψαν εξοπλισμό των δημοσιογράφων. 


Πηγή:Real.gr

Share/Bookmark