Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Σοκ στην Ελβετία: Κοινωνικός λειτουργός κακοποίησε βρέφος ενός έτους!

Αποτροπιασμό, σοκ και αηδία μας προκαλεί μια είδηση που μας έρχεται από την ελεβετική κοινωνία για την υπόθεση κακοποίησης 114 ανδρών, γυναικών και παιδιών με αναπηρία από κοινωνικό λειτουργό. Ο λόγος γίνεται για ένα 54χρονο ο οποίος κατηγορείται ότι  κακοποιούσε άτομα με αναπηρία επί 30 ολόκληρα χρόνια, ενώ δεν δίστασε να κακοποιήσει ακόμα και ένα βρέφος, μόλις ενός έτους.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του κοινωνικού λειτουργού που ομολόγησε τις κακοποιήσεις σε 9 ιδρύματα από όπου πέρασε τα τελευταία 30 χρόνια.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες θυμάτων, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι για τα καταγγελλόμενα υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο.
 
Τον κοινωνικό λειτουργό είχε καταγγείλει το 2003 ένα 13χρονο κορίτσι με διανοητικά προβλήματα που φιλοξενούνταν σε ίδρυμα. Τότε η αστυνομία είχε κάνει έρευνα, η οποία διακόπηκε γιατί υπήρχαν "αντικρουόμενες αναφορές".

Οι αρχές ασχολήθηκαν ξανά με τον άνδρα, όταν τον Απρίλιο του 2010, δύο ανάπηροι άνδρες είχαν αποκαλύψει στους γονείς τους ότι είχαν έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του.
 
"Ένα από τα βασικά ερωτήματα στην υπόθεση, είναι το πώς τέτοιας έκτασης κακοποίηση δεν είχε αποκαλυφθεί τόσο καιρό", δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βέρνης, Γκάμπριελ Μπέργκερ.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω άνθρωπος είχε εργαστεί σε εννιά ιδρύματα, σε Σουηδία, Γερμανία και Ελβετία. Μεταξύ των θυμάτων του ήταν και αρκετά παιδιά - το μικρότερο μάλιστα μόλις ενός έτους όταν κακοποιήθηκε από τον κοινωνικό λειτουργό.



Πηγή:Στη Φόρα
Share/Bookmark