Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος:« Η Ν.Δ δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι πανέτοιμη να κυβερνήσει…ο Σαμαράς ναι»!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ «ACHAIA CHANNEL» ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ….ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ



Για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα αλλά και για τα νέα του αιρετά καθήκοντα στον νεοσύστατο Δήμο Αιγιάλειας μιλά ο Ά Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στο Αίγιο, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης που παραχώρησε στην εκπομπή «Πρόσωπα και Γεγονότα» του Βαγγέλη Κουτρουμπέλη στον Τηλεοπτικό Σταθμό «ΑCHAIA CHANNEL» και η οποία θα μεταδοθεί απόψε (Πέμπτη) στις 10.00 και σε επανάληψη την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα

 Ο Αχαιός Πολιτευτής, χαρακτηρίζει ως «άκρως επικίνδυνη την κυβερνητική πολιτική, από την οποία εκπορεύονται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, διαλυτικά και παράλογα σχέδια συρρίκνωσης των λειτουργούντων Δημοσίων Υπηρεσιών, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε όλο το πολιτικό προσωπικό της περιοχής, τον Δήμαρχο αλλά και τους φορείς, ώστε να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις, αφού η υλοποίηση  των κυβερνητικών βουλών θα πάνε το Αίγιο αλλά και τις γύρω περιοχές, χρόνια πίσω, με λουκέτο σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Σχολεία, ΑΤΕΙ, Εφορίες, Τελωνείο, ΙΚΑ κ.ά.».

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, χαρακτηρίζει ως «θετικό» το στοιχείο  της αισιοδοξίας που έχει προβάλει προς την κοινωνία ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, χαρακτηρίζει όμως «παρατραβηγμένη ίσως και αποπροσανατολιστική» την φράση του στην κοπή της πίτας του Δήμου, ότι  η δημοτική του αρχή ήδη μέσα σε ένα  μήνα έχει επιτύχει το 70% των προεκλογικών της στόχων. «Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις λύσεις  και δεν θα πρέπει ο Δήμαρχος να βιάζεται να εμφανίσει έργο στους πολίτες, αφού αυτοί βλέπουν  το τι γίνεται γύρω τους », σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το κορυφαίο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, τοποθετεί χρονικά τις ρίζες του προβλήματος στην πρώτη οκταετία της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης η οποία είχε τον σχεδιασμό, λέγοντας με νόημα ότι «από κει αλλά και από τους δήμους  επικράτησε η μικροπολιτική και το πολιτικό κόστος σε μικρές κοινωνίες κι έτσι ενώ υπήρχαν κατάλληλοι χώροι παίχτηκε ένα τοπικιστικό παιχνίδι, με αποτέλεσμα το 2011 η περιοχή να μην έχει ΧΥΤΑ και μόνο το Αίγιο με την Συμπολιτεία και τον Ερινεό να χρειάζεται να δαπανούν μηνιαίως περί τις 170.000 ευρώ για τα σκουπίδια και μάλιστα από ένα ταμείο άδειο»!

Σε ότι αφορά το αίτημα ανέγερσης και λειτουργίας Εμπορικού Κέντρου 10.000 τ.μ στην ανατολική είσοδο του Αιγίου, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, σημειώνει πως «δεν σκοπεύει να συνδέσει τ’ όνομά του ούτε με κάποια ταφόπλακα της τοπικής αγοράς, ούτε όμως με κάποιο  «στείρο» όχι σε μία μεγάλη επένδυση που θα τονώσει την τοπική οικονομία, μειώνοντας σημαντικά και την ανεργία», μη διστάζοντας να ασκήσει κριτική στο Επιμελητήριο Αχαΐας αλλά και στον Εμπορικό Σύλλογο Αιγίου επί του θέματος.

Τέλος ερωτηθείς για το σενάριο των πρόωρων Εθνικών Εκλογών, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση που έδινε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό, που δεν επέβαλε επιπλέον φορολογία, που δεν θα αύξανε τον Φ.Π.Α, που ισοπεδώνει διά του φονικού μνημονίου καθετί, προσχηματικά ως επιχειρούμενο  νοικοκύρεμα του Κράτους, πρέπει να καταδικαστεί κι ο κόσμος να δώσει βαρύτητα στην εναλλακτική συνταγή εξόδου της χώρας από την κρίση που προβάλλει η ΝΔ και ο Πρόεδρός της», καταλήγοντας ωστόσο πως «η ΝΔ είναι μεν έτοιμη για αιφνιδιαστικές κάλπες, θέλει όμως  αρκετή δουλειά ακόμα για να πει κανείς ότι είναι πανέτοιμη να κυβερνήσει, εξαιρώντας την δυναμική, την γνώση και την ετοιμότητα του Αρχηγού της παράταξης Αντώνη Σαμαρά».  
Share/Bookmark