Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα!

Μετά τις Αλκυονίδες ημέρες ο καιρός κάνει στροφή 180 μοιρών. Ακραία καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται την Παρασκευή και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα δυτικά το πρωί της Παρασκευής, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού που θα επικρατεί σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νότιοι με ένταση ως και 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το πρωί του Σαββάτου από τα δυτικά και τα βόρεια. 

Από το βράδυ του Σαββάτου η κατάσταση θα βελτιωθεί 
σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι από νοτιάδες θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν τη νύχτα. 

Αναλυτικά, από το απόγευμα της Παρασκευής, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα αρχίσουν να πλήττουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
 Πρόσκαιρες βροχές θα έχουμε και στη Θεσσαλία και τη Στερεά.

Από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι καταιγίδες θα επηρεάσουν ιδιαίτερα την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νοτια).

Ο καιρός βελτιώνεται από το πρωί του Σαββάτου στα δυτικά και τα βόρεια, ωστόσο ισχυρά φαινόμενα θα έχουμε στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. 

Ακραία φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Αττική - κυρίως στα βόρεια και ανατολικά προάστια, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Βελτίωση εκεί θα υπάρξει από το απόγευμα. 
Πηγή:NewsIt.gr