Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες από βδομάδα!


Νέος κύκλος ταλαιπωρίας περιμένει το επιβατικό κοινό την προσεχή εβδομάδα, αφού οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Τις αποφάσεις τους γνωστοποίησαν την Παρασκευή, μετά το τέλος της μηχανοκίνητης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν.

Ειδικότερα:


Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου, πιθανότατα την προσεχή Τρίτη 15 Φεβρουαρίου.


Επίσης, εξήγγειλαν πεντάωρη στάση εργασίας (από τις 11.00 έως τις 16:00) την επόμενη ημέρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι των υπόλοιπων μέσων μεταφοράς.


Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, Νίκος Σιαπάτας, δήλωσε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν το Σάββατο και θα αφορούν πιθανότητα σε όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ).
Σε δηλώσεις του ο κ. Σιαπάτας υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο «στην ουσία διαλύει τις αστικές συγκοινωνίες και κατακρεουργεί του εργαζόμενους και για το λόγο αυτό ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η συνέχιση του αγώνα».


Επίσης, χαρακτήρισε δικαιολογημένη αντίδραση το κίνημα «Δεν πληρώνω» και πρόσθεσε πως «όταν σου μειώνουν τους μισθούς κατά 30 και 40% δεν μπορείς να επιβάλεις αυξήσεις 40%», αναφερόμενος στις αυξήσεις των κομίστρων.



Πηγή:Epikaira.gr