Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αλαλούμ στην κυβέρνηση!


Μόνο συντονισμένη δεν έδειχνε την Πέμπτη η εικόνα της κυβέρνησης, η οποία δέχθηκε πολλά πλήγματα, τόσο στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όσο και στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίων.

Στο υπουργικό, ενοχλημένοι από τις «υπερεξουσίες» του Γ. Παπακωνσταντίνου, οι υπουργοί Χρυσοχοϊδης, Παπουτσής και Βενιζέλος, τα έβαλαν μαζί του για το θέμα του οικονομικού εισαγγελέα. Όπως διαβάσαμε στο New Post οι διαφωνούντες υπουργοί επισήμαναν στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι οι διατάξεις για τις αρμοδιότητες του οικονομικού εισαγγελέα συγκρούονται με αρμοδιότητες υπηρεσιών άλλων υπουργείων και ότι θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα.

Βολές όμως δέχθηκε ο Υπουργός Οικονομικών και από τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος με δηλώσεις του στη ΝΕΤ, τόνισε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έπρεπε να έχει ενημερώσει για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ. Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε επίσης ότι ήταν λανθασμένη και όλη η διαχείριση από την κυβέρνηση του θέματος που προέκυψε με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας.

Την ίδια ώρα στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μετά την κατακραυγή από όλες τις πτέρυγες, αναγκάστηκε να πάρει πίσω το άρθρο για τις εταιρίες δικηγόρων και τη δυνατότητά τους να δραστηριοποιούνται πανελλαδικά μέσω παραρτημάτων.

Αντιρρήσεις όμως για διατάξεις του νομοσχεδίου, ειδικά για τους συμβολαιογράφους, εξέφρασε στο Υπουργικό και ο Χάρης Καστανίδης.

Είχε  προηγηθεί, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει σε άλλη ανάρτησή μας, ο μεγάλος σάλος με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τα αναδρομικά τέλη ακίνητης περιουσίας σε όσους προχώρησαν σε τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, η οποία υποχρέωσε τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο να ζητήσει δημόσια συγνώμη σε μία προσπάθεια να αποφύγει την παραίτηση!

Για την απόσυρση της εγκυκλίου καθοριστική ήταν η παρέμβαση της Τίνας Μπιρμπίλη, η οποία έφερε το θέμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό το πρωί της Πέμπτης. Το σκεπτιοκό της κ. Μπιρμπίλη ήταν ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να παροτρύνει τους πολίτες να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους και στη συνέχεια να δίνουμε την εντύπωση ότι τους παγιδεύσαμε. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν την κ. Μπιρμπίλη να απείλησε ακόμα και με παραίτηση.

Έτσι μετά την παρέμβαση της υπουργού περιβάλοντος ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υφυπουργό Εσωτερικών να "μαζέψει" την εγκύκλιο, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αυτός που απαίτησε τη δημόσια συγνώμη.


Πηγή: Star.gr