Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Λάνθιμος στη 83η τελετή απονομή των Όσκαρ: "Είμαι υπερήφανος για αυτά που πετύχαμε"!

«Θα έλεγα ψέματα ότι δεν στενοχωρήθηκα, που χάσαμε το Όσκαρ. Όμως, αυτή η υποψηφιότητα ήταν μία τεράστια επιτυχία από μόνη της», δήλωσε την Δευτέρα από το Λος Άντζελες ο Γιώργος Λάνθιμος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, τονίζοντας, ωστόσο, πόσο περήφανος είναι για αυτά που έχει πετύχει ο "Κυνόδοντας" τα τελευταία δύο χρόνια.

«Δεν σημαίνει πολλά μόνο για μένα και τους συνεργάτες μου, αλλά και για την ίδια την κατηγορία του Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, αφού η ταινία συζητήθηκε όσο καμία άλλη ως μία από τις πιο τολμηρές επιλογές της Ακαδημίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γεγονός ελπιδοφόρο για την ανανέωση του θεσμού», πρόσθεσε ο Έλληνας σκηνοθέτης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Γιώργος Λάνθιμος δέχτηκε και τα συγχαρητήρια του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου. 

Η υποψηφιότητα στα Όσκαρ «αναδεικνύει τη δυναμική της νέας δημιουργίας στην Ελλάδα. Είναι η κορυφή ενός δημιουργικού ρεύματος το οποίο αποτελείται από ανθρώπους με καλλιτεχνικό δαιμόνιο και πείσμα και που κατάφερε να ξεχωρίσει στην πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.




Πηγή: Πρώτο Θέμα