Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Πάτρα: "Έκρηξη" των ασθενών στο 409 για τις συνθήκες νοσηλείας - Ράντζα ακόμα και στον τηλεφωνικό θάλαμο στις καρδιολογικές κλινικές!

Σε αποθήκη ασθενών και συνοδών, εχει μετατραπεί το 409 πρωην στρατιωτικό νοσοκομείο. 
Οι απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας ακόμα και στις καρδιολογικές κλινικές, κάνουν τους ασθενείς και τους συγγενείς τους να ξεσπούν. 
Μιλούν με απαξιωτικα λόγια για τους πολιτικούς και χαρακτηρίζουν την όλη κατάσταση τριτοκοσμική, γιατί κάποιοι τους θεωρούν… ζουλού! 


Περιγράφουν τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής με τα αίματα στο πάτωμα της τουαλέτας και δηλώνουν φοβισμένοι πως πήγαν απλά άρρωστοι και θα φύγουν με σοβαρότερες ασθένειες. 
Κάποιοι μας περιγράφουν, πως λίγες νύχτες νοσηλείας έγιναν ανυπόφορο μαρτύριο πάνω σε ράντζο, ακόμα και μπροστά στον τηλεφωνικό θάλαμο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να τηλεφωνήσει. Η κατάσταση είναι τόσο τραγική, που στο ηχογραφημένο ρεπορτάζ θα ακούσετε ακόμα και τον διευθυντή μιας εκ των δυο καρδιολογικών κλινικών Ανδρέα Μαζαρακη, να την παρομοιάζει με εκείνη που υπάρχει σήμερα λόγω του εμφυλίου πολέμου στην Τρίπολη της Λιβυης. 


Δυστυχώς ο Πατρινός αντιμετωπίζεται σήμερα και από την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ως πολίτης τριτοκοσμικής χώρας, οι απαιτήσεις του οποίου στον τομεα της υγείας θεωρούν κάποιοι πως πρέπει να περιοριστούν σε αυτές, που αντί για ελπίδα ίασης του προβλήματος υγείας του, προσθέτουν και αυτό της καταρράκωσης της αξιοπρέπειας και της ανθρώπινης φύσης του. 
Όμως σε πολλές περιπτώσεις, τα ζώα νοσηλεύονται κάτω από καλύτερες συνθήκες. Ακούστε το ρεπορτάζ και τις περιγραφές των ασθενών και των συνοδών τους .


Νίκος Ξανάλατος
Πηγή: TheBest.gr