Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Δημητρης Τριανταφυλλόπουλος:«Λυπάμαι γιατί στη Βοστίτσα…του 2011, το Δ.Σ Αιγιάλειας αρνήθηκε να καταδικάσει την παραχάραξη της ιστορίας του 1821»!

Από την Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια – Νέα Εποχή» δίδεται στη δημοσιότητα, δήλωση του Επικεφαλής του Συνδυασμού Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, μετά και την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας , στην οποία ετέθη από τον ίδιο ως «κατεπείγον» προ ημερησίας διατάξεως, το θέμα της Εκπομπής  «1821» από τον Τ/Σ «ΣΚΑΪ», με το αίτημα της έκδοσης ψηφίσματος που θα καταδικάζει την ξαφνική ισοπέδωση της ιστορικής αλήθειας για τα γεγονότα της έναρξης της Επαναστάσεως, ωστόσο το Δ.Σ πλην του κ. Τριανταφυλλόπουλου και του Δημ. Συμβούλου της παράταξης κ. Πάνου Γιαννούλη, αρνήθηκε «προκλητικά» κάτι τέτοιο. 

Η δήλωση του κ. Τριανταφυλλόπουλου έχει ως εξής:

«Παρότι τον τελευταίο μήνα επικρατεί αναβρασμός, ιδιαιτέρως στα Καλάβρυτα και γενικότερα στην Αχαΐα, με αφορμή την παραχάραξη της ιστορίας του Έθνους, με επίκεντρο την έναρξη της Επαναστάσεως στην Αγία Λαύρα και τα συνακόλουθα γεγονότα, δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας και συγκεκριμένα οι Δημοτικές 

Παρατάξεις των κ.κ Θεοδωρακόπουλου, Καλογερόπουλου και Παπακωνσταντινόπουλου, μάλλον ούτε άκουσαν ούτε είδαν κάτι το μεμπτό!

Μεταξύ, γνωστών «κουλτουριάρηδων» στην κοινωνίας μας , κολλημένων αριστεριστών, αδιάφορων και άφωνων συναδέλφων , ακόμα και υποστηρικτών (δυστυχώς) των παραχαρακτών της ιστορίας μας , το αίτημά μας για την έκδοση ψηφίσματος, που δεν θα υπεισέρχεται σε ιστορικά γεγονότα αλλά απλά θα καταδικάζει την προσπάθεια  κάποιων – όχι άδολα – να ανατρέψουν όσα διδαχθήκαμε στα σχολεία μας και διδάσκονται  ακόμα τα παιδιά μας, αλλά και οι δάσκαλοί μας στα Πανεπιστήμια, απορρίφθηκε…έτσι απλά!  

Χωρίς να  θεωρούμε εαυτούς πιο πατριώτες και πιο Έλληνες από τους παραπάνω, και φυσικά με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, λυπάμαι ειλικρινά που στην ιστορική Βοστίτσα…του 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας με την μη έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας, αγνόησε τους Απανταχού Καλαβρυτινούς, τους δεκάδες Ακαδημαϊκούς, Ιστορικούς και λοιπούς πνευματικούς ανθρώπους, Μητροπολίτες  κ.ά. που διαμαρτύρονται  για την διαστρέβλωση της αλήθειας, γυρίζοντας την πλάτη του σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα κι ουχί θέμα κόντρας με τον Τηλεοπτικό Σταθμό ή με την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, αλλά στην ίδια μας την ιστορία.

Κάποιοι μάλιστα έφτασαν σε σημείο να πουν «πως δεν τους ενόχλησε η παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων από την εκπομπή γιατί μπορεί αυτή να είναι η αλήθεια(!), ή επειδή μπορεί να βγει ιστορικά κερδισμένο το Αίγιο έναντι των Καλαβρύτων(!),  ή ότι θα πρέπει να φωνάξουμε ιστορικούς να μας πουν τι έγινε τότε, πού και πώς(!)».Ήμαρτον…! Προφανώς και όλους αυτούς θα τους δούμε στις 25 Μαρτίου να καταθέτουν στεφάνια και να χειροκροτούν από την εξέδρα των επισήμων, τα Ελληνόπουλα που θα παρελαύνουν. Για ποια ιστορία αλήθεια?

Κρίμα, πολύ κρίμα!

Από την ένδοξη και ιστορική Βοστίτσα του 1821, στο 2011 και στο…«Αιγιάλεια το μεγαλείο σου»!      

Λυπάμαι πολύ και αφήνουμε τη στάση των συναδέλφων του Δημοτικού Συμβουλίου στην κρίση των πολιτών και σχετικών φορέων,  ανεξαρτήτως καταγωγής και κοινωνικού επιπέδου, που όμως σίγουρα - λίγο έως πολύ – είναι γνώστες της ιστορίας των Ηρώων του 1821 από την οποία αντλούμε και θα αντλούμε σύγχρονα μηνύματα και δύναμη σαν Έλληνες».