Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Σε 116 ανέρχονται πλέον τα θύματα - Μακραίνει η θλιβερή λίστα με τους νεκρούς της γρίπης!

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο θλιβερό κατάλογο των θυμάτων της γρίπης στη χώρα μας. Πλέον, ο αριθμός των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους, εντός ή εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), λόγω επιπλοκών που τους προκάλεσε η νόσησή τους με γρίπη, έχει ανέλθει σε 116.

Σε ό,τι αφορά στα τέσσερα τελευταία θύματα του ιού Α(Η1Ν1), πρόκειται για άνδρες ηλικίας 52 έως 74 χρόνων, οι οποίοι έπασχαν στην πλειονότητά τους από σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως στεφανιαία νόσος και χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια.

Ωστόσο, ο ένας εξ αυτών, ο νεότερος ηλικιακά, εμφανίζεται με «καθαρό» ιατρικό ιστορικό, δηλαδή χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Πρόκειται για γεγονός που επιβεβαιώνει δραματικά ακόμη μια φορά τις επιστημονικές επισημάνσεις περί της ύπουλης συμπεριφοράς του ιού Α(Η1Ν1) σε ό,τι αφορά στον τρόπο που χτυπά νέους και υγιείς ανθρώπους.

Επίσης, κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν πέντε νέα σοβαρά περιστατικά γρίπης, που χρειάστηκε να εισαχθούν εσπευσμένα σε ΜΕΘ διαφόρων νοσοκομείων, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό νοσηλευομένων σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους σε 317. Ο σημερινός απολογισμός των ασθενών με γρίπη στις ΜΕΘ είναι 126 άτομα.




Πηγή: Πρώτο Θέμα