Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μιχάλης Κωνσταντίνου: "Υπάρχει η θέληση και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις"-Η πρώτη εικόνα στους πρώην Δήμους Συμπολιτείας και Ερινεού από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αιγιάλειας!

Φωτογραφία απο EN AIGEIRA
Ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας, αρμόδιος για τους πρώην Δήμους Συμπολιτείας και Ερινεού, Μιχάλης Κωνσταντίνου, δίνει μία πρώτη εικόνα στην υπάρχουσα κατάσταση, κάνοντας αναφορά παράλληλα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο αυτές δημοτικές κοινότητες. 


Ο κ. Κωνσταντίνου εστίασε στο θέμα της καθαριότητας, στο οποίο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, στην ύδρευση, στην οδοποιία, καθώς και στον μεγαλύτερο… βραχνά που είναι το οικονομικό. 


«Από την αρχή του χρόνου, η νέα δημοτική αρχή έριξε το βάρος στην καθημερινότητα του πολίτη. Αυτό που μας ενδιέφερε πάνω από όλα, ήταν να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του δήμου στα καθημερινά προβλήματα. Και το κυριότερο από όλα ήταν η καθαριότητα. Όλοι γνωρίζουμε ότι αντικρίσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα τόνους σκουπίδια και κάδους γεμάτους. Αυτό πιστεύω ότι το πετύχαμε. Με πολλή δουλειά, έχουμε καταφέρει να είναι πεντακάθαρος ο δήμος. 


Ειδικά στην περιοχή της αρμοδιότητάς μου, στην Συμπολιτεία και τον Ερινεό, πραγματικά δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα, πρόβλημα στο θέμα των σκουπιδιών. Το δεύτερο πρόβλημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν τα προβλήματα στην ύδρευση και στην οδοποιία. Και εκεί, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Βέβαια πέρα από τα καλά υπάρχουν και εκείνα που δεν έχουν επιλυθεί ακόμα. Ένα σοβαρό θέμα είναι με τις προμήθειες. 


Δυστυχώς τα οικονομικά των πρώην δήμων δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Αποτέλεσμα είναι να έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας σαν δήμος και οι προμηθευτές μας να μην μας εμπιστεύονται. Κάνουμε αγώνα δρόμου για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κατάσταση του φερέγγυου πελάτη. Αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου, γιατί δεν είναι κάτι απλό. Καθημερινά προσπαθούμε να λύνουμε τα απαραίτητα, αυτά τα οποία διευκολύνουν την ζωή μας και πιστεύω ότι το πετυχαίνουμε, στο μέτρο του δυνατού».

Στο ερώτημα για το πόσο δύσκολο είναι ένας άνθρωπος να μπορεί να ελέγχει δύο πρώην δήμους, με μεγάλη γεωγραφική θέση και με αρκετά ζητήματα προς επίλυση, ο κ. Κωνσταντίνου απάντησε ότι για τον ίδιο, πρώτο μέλημα είναι η σωστή οργάνωση των υπηρεσιών των πρώην δήμων και φυσικά η σωστή επιλογή των συνεργατών του. 



«Υποχρεωνόμαστε τη δουλειά που έκαναν πριν τέσσερις άνθρωποι στην Συμπολιτεία και τρεις στον Ερινεό, ουσιαστικά να έχει την ευθύνη σήμερα, για τη δουλειά αυτή μόνο ένας αντιδήμαρχος. Βέβαια από την πλευρά μου έχω πολύ καλούς συνεργάτες και έχω δώσει αρμοδιότητες σε αυτούς, στους δημοτικούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί στην περιοχή, τον κ. Καμπέρη και τον κ. Μουτούση και πραγματικά έχω την αμέριστη βοήθειά τους και τους ευχαριστώ γι’ αυτό ιδιαιτέρως. Είναι πραγματικά δύσκολο, να έχεις την καθημερινή επικοινωνία με 22 τοπικά διαμερίσματα και με τόσο κόσμο, με τόσα προβλήματα, με ορεινή ζώνη, με παραλιακή ζώνη, με καταστήματα, με καθαριότητα, όπως σας είπα, με την ύδρευση, είναι πραγματικά αγώνας δρόμου. Υπάρχει η θέληση, υπάρχει το μεράκι και είμαστε σε αυτή την προσπάθεια και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις».


Πηγή:Τα Νέα Της Αιγιάλειας
Share/Bookmark