Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Εκνευρισμός στην ΝΔ-Συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά θεωρούν ότι οι τοποθετήσεις του Αρ. Σπηλιωτόπουλου και του Ανδρ. Λυκουρέντζου είχαν ως αποτέλεσμα το κόμμα να εκπέμψει θολό μήνυμα στην κοινωνία!

Εκνευρισμό προκαλούν στην ηγεσία της ΝΔ οι παλινωδίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια των πρώτων 24ώρων της κατάληψης στη Νομική σε ό,τι αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο.

Στενοί συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά θεωρούν ότι η τοποθέτηση του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου περί μη κατάργησης του άσυλου, αρχικά, και η παρέμβαση του κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου ότι η ΝΔ δεν θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, στη συνέχεια, οδήγησαν στην εκπομπή ενός «θολού» μηνύματος προς την κοινωνία.
Οι προσεγγίσεις αυτές επανέφεραν στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη συζήτηση για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ενιαίου πολιτικού λόγου, κάτι το οποίο δεν έχει καταφέρει να πετύχει μέχρι στιγμής ούτε ο κ. Σαμαράς αλλά ούτε και οι προκάτοχοί του.
Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι χάθηκε μία μοναδική ευκαιρία, καθώς το θέμα της κατάληψης της Νομικής ήταν προνομιακό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αιχμές

Τα ίδια πρόσωπα δεν αποδίδουν σκοπιμότητα σε εκείνους που έκαναν τα λάθη, αλλά επισημαίνουν ότι ούτε κ. Σπηλιωτόπουλος ούτε ο κ. Λυκουρέντζος είχαν ενημερώσει για τη στρατηγική που θα υιοθετούσε το κόμμα τους. Για τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ μάλιστα, τα σχόλια ήταν πιο έντονα, καθώς θα όφειλε, λόγω της θέσης που κατέχει στο «οργανόγραμμα», να γνωρίζει πολύ καλά τη «γραμμή» αλλά και τις επόμενες κινήσεις του προέδρου της ΝΔ.
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι οι «παραφωνίες» πλήττουν την εικόνα της νέας ηγετικής του ομάδας, καλείται να υλοποιήσει το ταχύτερο δυνατό την εξαγγελία του για τη νέα δομή και λειτουργία του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να αναθέσει νέες αρμοδιότητες στον εκπρόσωπο Τύπου, κ. Γ. Μιχελάκη, ο οποίος θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για όλες τις ανακοινώσεις - παρεμβάσεις των στελεχών της ΝΔ.
Εκτός από τη συμμετοχή του στον «πρωινό καφέ», ο οποίος από τη Δευτέρα θα «σερβίρεται» στα νέα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, και τη χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής, θα είναι ο «κρίκος» μεταξύ των τομεαρχών και του προέδρου της ΝΔ στα θέματα της επικοινωνίας.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

Τριπλό «χτύπημα» από τον Αρη
Τρία στα...τρία είχε ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, μετά την επάνοδό του στην ηγετική ομάδα της ΝΔ. Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις συγκεκριμένες κινήσεις που έκανε δημόσια και οι οποίες ενόχλησαν τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντ. Σαμαρά, αλλά και τους στενούς του συνεργάτες. Ο πρώην υπουργός Παιδείας:
1 Τάχθηκε κατά της κατάργησης του ασύλου, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κ. Σαμαράς δήλωνε το ακριβώς αντίθετο.
2 Ανοιξε τη συζήτηση για την επιστροφή του κ. Θ. Ρουσόπουλου στη ΝΔ.
3 Διαφώνησε με την παραπομπή του κ. Κ. Σημίτη στην Προανακριτική για την υπόθεση της Siemens.
Οι επιλογές αυτές του κ. Σπηλιωτόπουλου καθιστούν σαφές, πάντως, ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να σιωπήσει επειδή εντάχθηκε στο συμβούλιο των τομεαρχών της ΝΔ. Το «παιχνίδι» με τα «νεύρα» του κ. Σαμαρά αναμένεται να συνεχιστεί και αυτό που μένει να φανεί είναι το ποιος εκ των δύο θα αντέξει περισσότερο...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Εντολή ελέγχου απο το 2000 μέχρι και το 2008!

Ξεσκονίζουν τις χρηματιστηριακές συναλλαγές του Γ. Βουλγαράκη

Τις χρηματιστηριακές συναλλαγές του Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη «ξεσκονίζει» τώρα το υπουργείο Οικονομικών παράλληλα με τον φορολογικό έλεγχο, ο οποίος βρίσκεται εδώ και μήνες σε εξέλιξη.
Το υπουργείο, και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου απέστειλε «εξαιρετικά επείγουσα» επιστολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και μέσω αυτής σε όλες τις χρηματιστηριακές εταιρείες (ΑΕΠΕΥ) και τις εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ). Από τις εταιρείες αυτές ζητεί στοιχεία για «πάσης φύσεως τίτλους, αξίες, λογαριασμούς, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, επενδυτικών εργαλείων, χαρτοφυλακίων, μετρητών κ.λπ.» του πρώην υπουργού και της συζύγου του. Τα στοιχεία που ζητούν οι ελεγκτικές αρχές αφορούν τις χρήσεις από το 2000 έως και το 2008.
Ολες οι εταιρείες θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τους οικονομικούς επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών «για τις ενέργειές τους και τα σχετικά ευρήματα σε κάθε περίπτωση καταφατική ή αρνητική». Μάλιστα στην επιστολή υπογραμμίζεται πως «σύμφωνα με τον Ν. 2343/95 οι οικονομικοί επιθεωρητές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους έχουν πρόσβαση σε κάθε πληροφορία ή στοιχείο που αφορά ή είναι χρήσιμο για την άσκηση του έργου τους και δεν υπόκεινται σε περιορισμούς της νομοθεσίας περί φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου».
Επίσης, υπενθυμίζεται πως για τον κ. Βουλγαράκη και την κ. Πελέκη πραγματοποιείται τακτικός φορολογικός έλεγχος για τις ίδιες χρήσεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΧΑΚΗΣ


Πηγή:Εθνος
Share/Bookmark