Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τη δολοφονία του Προέδρου της Αιγύπτου Ανουάρ Ελ Σαντάτ το 1981-Αμέσως μετά ,ανέλαβε ο μέχρι χθές Πρόεδρος της, Χόσνι Μουμπάρακ!

Αλήθεια,πως έφτασε το 1981 να αναλάβει τη Προεδρία της Αιγύπυου ο μέχρι και χθές Πρόεδρός της,Χόσνι Μουμπάρακ;


Όλα ξεκίνησαν σιγα σιγα το 1977,όταν ο τότε Πρόεδρος της  Αιγύπτου Ανουάρ Αλ Σαντάτ, μεγάλη προσωπικότητα,παγκοσμίου εμβέλειας, σε μια ομιλία του στο Κοινοβούλιο της Αιγύπτου, δηλώνει ότι είναι έτοιμος να μιλήσει παντού, ακόμα και στο Κοινοβούλιο του Ισραήλ, προκειμένου να ξεκινήσει η ειρηνευτική διαδικασία.


 Η απάντηση έρχεται από την Κνεσέτ, που τον καλεί να μιλήσει στα μέλη της. Στην ιστορική ομιλία του το Νοέμβριο του 1977 ενώπιον της Βουλής του Ισραήλ, ο Ανουάρ Σαντάτ διατυπώνει την απόφασή του να διαπραγματευθεί τους όρους ειρήνευσης με τους Ισραηλινούς. 


Η ομιλία αυτή οδήγησε στις συνομιλίες και τη συμφωνία του Καμπ Ντέιβιντ, όπου συναντήθηκαν και συνυπέγραψαν την ειρήνη ο Ανουάρ Σαντάτ από την Αίγυπτο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μεναχέμ Μπέγκιν και ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ.


 Γι' αυτή του την πολιτική, ο Σαντάτ τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Στις 6 Οκτωβρίου 1981, ενώ συμμετείχε σε μια στρατιωτική εκδήλωση για τη Διώρυγα του Σουέζ, ο Ανουάρ Σαντάτ δολοφονήθηκε από μια ομάδα μουσουλμάνων φανατικών, που ήθελαν να σκοτώσουν τον «προδότη» που συμφιλιώθηκε με το Ισραήλ!


Ο Μουμπάρακ διακρίνεται  να κάθεται δίπλα στον τότε Αιγύπτιο πρόεδρο Ανουάρ Σαντάτ.
Ο Σαντάτ έπεσε νεκρός και ο Μουμπάρακ έγινε Πρόεδρος της Αιγύπτου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ



Share/Bookmark