Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Έληξε η ομηρεία στο Discovery Channel, πυροβολήθηκε ο ένοπλος-Ελεύθεροι και ασφαλείς οι όμηροι!


Πανικός επικράτησε στα κεντρικά γραφεία του Discovery Channel στην Ουάσινγκτον όταν ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο το απόγευμα της Τετάρτης, έπιασε ομήρους εργαζόμενους στο κανάλι και ζήτησε να μιλήσει με μέλος της διοίκησης του καναλιού.


Οι αστυνομικοί βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ένοπλο και είχαν  περικυκλώσει με ισχυρές δυνάμεις τα γραφεία, φοβούμενοι ότι ο άνδρας ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Εκτός από την αστυνομία και τις ειδικές δυνάμεις, που είχαν αποκλείσει την περιοχή, στο σημείο βρίσκονταν και πυροτεχνουργοί της Πυροσβεστικής για αυτό το ενδεχόμενο.
Ο άνδρας μπήκε στο κτίριο από την κεντρική είσοδο «ανεμίζοντας» το όπλο και με δεμένα μεταλλικά δοχεία στο ...
σώμα του.


Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα της εισβολής στο κτίριο, αλλά τοπικά μέσα υποθέτουν ότι πρόκειται για άνδρα που είχε διαμαρτυρηθεί και παλιότερα μπροστά από τα γραφεία του Discovery, θεωρώντας πως το πρόγραμμα του καναλιού δεν προωθούσε όσο έπρεπε οικολογικά μηνύματα - πληροφορία που δεν είναι επιβεβαιωμένη.
Οι Αρχές δεν επιβεβαίωσαν πυροβολισμούς κατά εργαζομένων όπως είχε νωρίτερα μεταδοθεί από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Η αστυνομία ερευνούσε για τον ύποπτο με τη βοήθεια και του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας αλλά και μέσω αναρτήσεων εργαζομένων του καναλιού στο Twitter.


Νωρίτερα, εργαζόμενοι στο δίκτυο δήλωσαν στο ABC ότι το κτίριο εκκενώθηκε και όλοι οι πολυσύχναστοι γύρω δρόμοι αποκλείστηκαν ενώ αστυνομικά αυτοκίνητα και ασθενοφόρα είχαν παραταχθεί παρεμποδίζοντας την είσοδο σε όλη την περιοχή. 
Οι περισσότεροι από τους 1.900 εργαζομένους που βρίσκονταν στο γραφεία βγήκαν από το κτίριο χωρίς προβλήματα.


Τελικώς ο δράστης πυροβολήθηκε και οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι.




Newsroom ΔΟΛ,
 με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


http://news.in.gr/world/article/?aid=1231057489
Share/Bookmark