Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ανυποχώρητη η κυβέρνηση, ανυποχώρητοι και οι οδηγοί!


Την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, ενώ προειδοποίησαν για νέα μπλόκα και πορείες με οχήματα σε όλη τη χώρα.
Μάλιστα, έχουν επιλέξει την τακτική του "κλεφτοπόλεμου" με την αστυνομία, υλοποιώντας την "απειλή" τους για αιφνιδιαστικές κινήσεις, την οποία προανήγγειλαν αμέσως μετά τη χθεσινή σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών από όλη τη χώρα.


Την Πέμπτη, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Χαϊδαρίου, όταν οδηγοί φορτηγών με το πρόσχημα ότι θέλουν να μετακινήσουν ορισμένα οχήματα, έκλεισαν για περίπου μίση ώρα το δρόμο. Προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση, καθώς οι ιδιοκτήτες απέκλεισαν το δρόμο φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού  Μεταφορών  και της κυβέρνησης γενικότερα.
Δυνάμεις της τροχαίας και των ΜΑΤ, που ...
βρίσκονται στα σημεία συγκέντρωσης των φορτηγών, τα οποία σήμερα είναι περισσότερα σε σχέση με χτες, προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία και έχουν πάρει ρητές εντολές να μην επιτρέψουν τα βαριά οχήματα να κατευθυνθούν προς το κέντρο της Αθήνας.


Χθες το πρωί , ανάλογη ένταση, σε μικρότερη όμως κλίμακα, σημειώθηκε στα διόδια της Ελευσίνας.
Παράλληλα, δεν αποκλείουν -για το μέλλον- να επιχειρήσουν "κάθοδο" και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, αν καταφέρουν να σπάσουν τα αστυνομικά "μπλόκα" που έχουν εντολή να τους εμποδίσουν. 


Ούτε βήμα πίσω από την κυβέρνηση


Στο μεταξύ ανυποχώρητη παραμένει και η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο που αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή, χωρίς να υπάρξει καμία υποχώρηση από την πλευρά του Δ.Ρέππα.
Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των επαγγελματιών και απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης του χρόνου προσαρμογής, αλλά και ικανοποίησης του αιτήματος να παραμείνει το 35% της άυλης αξίας των αδειών.



http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=6687&catId=3
Share/Bookmark