Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 17χρονου Αποστόλη - "Θα σε περιμένουμε στην πλατεία για καφέ"!

Ράγισαν καρδιές σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσας, όπου πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 17χρονου Αποστόλη, ο οποίος έδωσε με τραγικό τρόπο τέλος στη ζωή του χθες τα ξημερώματα
Τόσο ο Ναός όσο και το προαύλειο είχαν πλημμυρίσει από συμμαθητές του Αποστόλη, αλλά και φίλους της οικογένειάς του που ήταν κυριολεκτικά συγκλονισμένοι. 
Τραγικές φιγούρες οι .... 
γονείς και τα δύο αδέλφια του. Παρότι η εκκλησία δεν επιτρέπει σε περιπτώσεις αυτοκτονίας να κηδεύονται οι νεκροί, ο μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος κάνοντας μια υπέρβαση που τον τιμά ιδιαιτέρως, όχι μόνο ζήτησε από έναν ιερέα να τελέσει την ακολουθία, αλλά έδωσε και ο ίδιος το "παρών" . Μάλιστα στο τέλος της ακολουθίας μίλησε στους εκατοντάδες συμμαθητές και φίλους του Αποστόλη, τους ζήτησε να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και να μην απογοητεύονται από τυχόν αποτυχίες και λάθη.
Τέλος ευχήθηκε ο Αποστόλης να βρεθεί κοντά στο Θεό και να είναι καλύτερα εκεί. Επικηδείους εκφώνησαν επίσης η καθηγήτρια του Αποστόλη κ. Θαλασσινού καθώς και ο συμμαθητής Άγγελος Βέντρας. Συγκίνησε τόσο η καθηγήτρια λέγοντας ότι δεν είχαν καταλάβει τι έκρυβε η ψυχή του, ενώ ο συμμαθητής του Αποστόλη αφού ευχήθηκε να πάει σε ένα καλύτερο μέρος και ζήτησε να τους προσέχει από εκεί ψηλά, του είπε ότι θα τον περιμένουν πάντα στην πλατεία, εκεί που έπιναν καφέ. Την ώρα που η σωρός του Αποστόλη σκεπάστηκε από το χώμα οι συμμαθητές του τον αποχαιρέτησαν με χειροκροτήματα, ενώ συγκινητικά ήταν επίσης τα μηνύματα που του είχαν γράψει. Άλλωστε σήμερα το πρωί το 5ο Λύκειο Πατρών δεν πραγματοποίησε μαθήματα εκτός από τις δύο πρώτες ώρες, προκειμένου να μπορέσουν οι συμμαθητές και οι φίλοι του Αποστόλη να τον αποχαιρετίσουν.



http://www.thebest.gr
Share/Bookmark