Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

14χρονος "χάθηκε" στην εικονική πραγματικότητα και κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του!


Μπέρδεψε την αλήθεια με την εικονική πραγματικότητα και κινδύνεψε να χάσει την ίδια του τη ζωή!! 
Ο λόγος για ένα μόλις 14χρονο αγόρι που έχασε 17.000 ευρώ σε ηλεκτρονικό διαδικτυακό παιχνίδι με εικονικά χρήματα και βρέθηκε σε τέτοια μεγάλη απόγνωση που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.
Ο δεκατετράχρονος έπαιζε μανιωδώς το διαδικτυακό παιχνίδι χωρίς ουσιαστικά να καταλάβει τους κανόνες του παιχνιδιού και νομίζοντας ότι με το να ποντάρει εικονικά σε ένα διαδικτυακό εικονικό καζίνο, το έκανε και στην πραγματικότητα. Τελικώς, ο 14χρονος, ο οποίος τυγχάνει να κατάγεται και να ζει σε κάποιο νησί, πίστεψε ότι τα χρήματα που έχασε θα έπρεπε να τα καταβάλουν οι γονείς του.
Αποφάσισε έτσι να ... 
φύγει από το σπίτι του αφήνοντας δύο σημειώματα στους γονείς του, με τα οποία τους ανακοίνωνε την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του. Η μητέρα του παιδιού βρήκε τα σημειώματα, όταν επέστρεψε από την δουλειά της και πανικόβλητη ζήτησε βοήθεια από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Αθήνα.


Αμέσως ψυχολόγοι μίλησαν με το αγόρι στο κινητό του τηλέφωνο και το έπεισαν να επιστρέψει στο σπίτι του, χωρίς να κάνει κακό στον εαυτό του. Του εξήγησαν βέβαια ότι όλο αυτό που έζησε ήταν εικονικό και τον προσγείωσαν στην πραγματικότητα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με έρευνα, τη δεδομένη στιγμή στην Ελλάδα 81 είναι οι νέοι 12-19 ετών που νοσούν και παρακολουθούνται από ιατρούς καθώς έχουν μπερδέψει τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας με την αληθινή ζωή με αποτέλεσμα να ζουν σε έναν δικό τους κόσμο.




http://www.stifora.gr
Share/Bookmark