Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιοι έχουν προβάδισμα για τις 13 Περιφέρειες στο ΠΑΣΟΚ;-Στελέχη κορυφής στη μάχη του Νοεμβρίου!


Ένα νέο "υπουργικό συμβούλιο", με σημείο εκκίνησης τον υπερκομματικό "Καλλικράτη", έχει αποφασίσει να δημιουργήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, αντιμετωπίζοντας ως αφετηρία τη μάχη των περιφερειακών εκλογών.


Στην Κεντρική Μακεδονία η "εμπλοκή" με τους αδελφούς Ψωμιάδη έπεισε περαιτέρω την Ιπποκράτους για μια πράσινη επιλογή, που μπορεί να κάνει την "ανατροπή" στην περιοχή. Στο "στόχαστρο": ένας υπουργός, ένας υφυπουργός και ένας δημοφιλής βουλευτής (πρώην υπουργός). 
Οι κ. Χ. Καστανίδης, Γ. Μαγκριώτης και Γ. Φλωρίδης αποτελούν την τριάδα, από την οποία θα προκύψει ο υποψήφιος - όπως όλα δείχνουν. Αποτελεί άλλωστε "στοίχημα"» για την Ιπποκράτους να κερδίσουν την περιφέρεια (όπως και τον Δήμο Θεσσαλονίκης), απαλλάσσοντας από τη λογική του "μακεδονάρχη" την περιοχή.


Στην Αττική "παίζει" δυνατά η επιλογή να τεθεί επικεφαλής ...
υπουργός. Στα γκάλοπ μετρήθηκαν οι κ. Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος και οι κυρίες Μπιρμπίλη, Διαμαντοπούλου και Κατσέλη μεταξύ άλλων. Επίσης αυτοδιοικητικά στελέχη, με επίσης καλό πέρασμα (όπως ο κ. Μίχας θα είναι υποψήφιος στον Πειραιά). 


Στην Αν. Μακεδονία - Θράκη θα επιλεγεί εις εκ των κ. Γ. Πεταλωτή (υφυπουργού), Μ. Τιμοσίδη (βουλευτή Καβάλας), Ξυνίδη και Γιαννακίδη


Στην Δυτική Μακεδονία ο Πάρις Κουκουλόπουλος (βουλευτής Κοζάνης) κερδίζει με διαφορά στα γκάλοπ τον υποψήφιο της ΝΔ - άλλη επιλογή ο επίσης βουλευτής (Αλ. Αθανασιάδης). 


Στη Δυτική Ελλάδα η κόντρα των δύο νομαρχών, κ. Κατσικόπουλου και Σώκου, μπορεί να οδηγήσει στην υποψηφιότητα του υφυπουργού Απ. Κατσιφάρα. 


Στη Στερεά Ελλάδα η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή είναι στη "λίστα", όπως και η Κ. Περλεπέ (βουλευτής), ενώ ο κ. Περγαντάς θεωρείται επίσης ισχυρή υποψηφιότητα (νομάρχης). 


Στην Ηπειρο υποψήφιος θα είναι ο κ. Β. Αργύρης, νυν αντιπρόεδρος της Βουλής. 


Στη Θεσσαλία θα επιλεγεί μεταξύ του διδύμου Απ. Παπατόλια και Β. Εξαρχου (νομάρχη και βουλευτή αντίστοιχα). 


Η Αντζελα Γκερέκου θα είναι εκτός απροόπτου υποψήφια στα Ιόνια Νησιά, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο η Ελπίδα Τσουρή (βουλευτής), αν και "παίζουν" και άλλες υποψηφιότητες. 
Στο Νότιο Αιγαίο, παρότι ήταν σίγουρη η υποψηφιότητα του Γ. Μαχαιρίδη, φαίνεται ότι για την περιφέρεια προορίζουν τον βουλευτή Κυκλάδων, Τάκη Ρήγα (και τον κ. Μαχαιρίδη για τον Δήμο Ρόδου). 


Στην Κρήτη ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης έχει την πρωτιά στα γκάλοπ, αλλά ακολουθεί με μικρή διαφορά η νομάρχης Ηρακλείου Β. Σχοιναράκη


Οπως για το σύνολο των περιφερειών έτσι και για την Πελοπόννησο περιμένουν στην Ιπποκράτους την "τελευταία λέξη" από τον Γ. Παπανδρέου. Η υποψηφιότητα Τατούλη έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά συζητείται επίσης του Οδ. Βουδούρη, νεοεκλεγέντα βουλευτή. Το σίγουρο είναι ότι την Κυριακή το μεσημέρι η λίστα των 13 θα έχει ανακοινωθεί.


Για τον Δήμο Αθηναίων έχει προβάδισμα η Φώφη Γεννηματά. Στον Πειραιά ο Γ. Μίχας, ενώ στη Θεσσαλονίκη εξετάζουν ακόμη την υποψηφιότητα Μπουτάρη.



Έθνος

Share/Bookmark