Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Wyclef Jean:"Να γιατί θα είμαι υποψήφιος για την Προεδρεία της Αϊτής"!

Ο Ρόναλντ Ρίγκαν το τόλμησε, το ίδιο καί ο Κλιντ Ίστγουντ. Και ο ίδιος ο "Εξολοθρευτής",ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, είναι σήμερα κυβερνήτης της Καλιφόρνιας. 
Τώρα, ο βραβευθείς με βραβεία grammy hip-hop καλλιτέχνης Wyclef Jean ελπίζει να γίνει ο επόμενος επιτυχημένος καλλιτέχνης που στράφηκε στην πολιτική. Αυτή την εβδομάδα προγραμματίζει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για να γίνει ο...
επόμενος πρόεδρος της Αϊτής, η οποία θα επιλέξει νέο Πρόεδρο τον Νοέμβριο.


"Τα δεινά του λαού της Αϊτής, της νεολαία της Αϊτής - που είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού - δεν μπορούν να αντέξουν ακόμα πέντε χρόνια από την διαφθορά που "ζεί και βασιλεύει" στην Αιτή τα τελευταία 200 χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που θα είμαι υποψήφιος για την Προεδρεία της Αιτής"! 


Ο γεννημένος στην Αιτή ο Wyclef Jean, 37 ετών, ο οποίος είναι παντρεμένος με την σχεδιάστρια Marie Claudinette και έχει μαζί της μια 5χρονη κόρη, την Αντζελίνα, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όταν ήταν 9 ετών, και γνώρισε την δόξα ως μέλος των Fugees, προτού συνεχίζει την μουσική του επαγγελματική σταδιοδρομία ως σόλο καλλιτέχνης.Επίσης ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα Yéele Haiti το 2005.


 Δηλώνει ότι έλαβε την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος μετά το σεισμό της 12 Ιανουαρίου που κατέστρεψε το νησιωτικό έθνος, σκοτώνοντας περισσότερους από 200.000 ανθρώπους και αφήνοντας εκατομμύρια άστεγους.


 "Το προεκλογικό μου πρόγραμμα μου έχει τέσσερις άξονες: την εκπαίδευση, τη δημιουργία θέσεων εργασίας,να εμπνεύσω ασφάλεια στον πολιτισμό, και, πώς η γεωργία μας να πάρει τα "πάνω" της" λέει. 


"Η πολιτική είναι πρωτάθλημα, ένα είδος αγώνα πρωταθλήματος, οπότε  δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από το να μου επιτίθενται καθημερινά. Αλλά η προσοχή μου θα είναι στραμμένη στο πώς θα βοηθήσω το λαό της Αϊτής να ξεφύγει από αυτό το χάος".


Δηλώνει ότι έχει τα προσόντα για να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος και μπορεί να αποδείξει ότι πληροί τις απαιτήσεις - έχει ζήσει στην Αϊτή για πέντε συναπτά έτη, έχει ακίνητο στην ιδιοκτησία του και δεν υπήρξε ποτέ υπήκοος άλλης χώρας, μεταξύ των άλλων. 

Share/Bookmark