Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα, Σάμο, Φωκίδα, Δράμα, Άμφισσα-Επί ποδός η Πυροσβεστική!


Μάχη με τις φλόγες έδινε η Πυροσβεστική μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Κακοπέρατο στη Σάμο. Τελικά τέθηκε υπό έλεγχο. 
Το απόγευμα φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βουντένη Αχαΐας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγες ώρες αργότερα. 
Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Νωρίτερα, είχαν τεθεί υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στον Ελαιώνα Άμφισσας, στο Μαυροκορδάτο Δράμας και στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας.


Στη Σάμο η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας και επί τόπου έσπευσαν ...
22 πυροσβέστες, 11 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Στη Φωκίδα, όπου καιγόταν δασική έκταση, επιχειρούσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Στο Μαυροκορδάτο Δράμας επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας παρέμεναν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα. 


Την Κυριακή ξέσπασαν δεκάδες φωτιές σε όλη τη χώρα. Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ η φωτιά στον Αμπελιώνα Φιλιάτων του νομού Θεσπρωτίας, ενώ νωρίτερα οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην Κερατέα Αττικής, στα Λεχαινά και στην περιοχή Δόβραινα Βοιωτίας, κοντά στη Θήβα.




Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231056995

Share/Bookmark