Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Για την ΔΕΗ συνεδριάζει η διυπουργική!


Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιεί η κυβέρνηση και οι αυξημένες απαιτήσεις της τρόικας, που την αναγκάζουν σε εξεύρεση λύσεων το συντομότερο, ενδέχεται να βρουν τους υπουργούς τον Δεκαπεντάυγουστο στην Αθήνα.

Μετά την χθεσινή «μαραθώνια» συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου με την τρόικα, κατά την οποία ζητήθηκε να γίνουν αμεσότατα ριζικές αλλαγές, συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η διυπουργική επιτροπή υπό τον ...
αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, με το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τον ρόλο της ΔΕΗ να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Την ίδια ώρα η τρόικα βγάζει τα συμπεράσματά της στην φόρα… Το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων θα δώσει σήμερα στην δημοσιότητα τα βασικά στοιχεία της έκθεσης για την πορεία εκτέλεσης του μνημονίου, ενώ σε συνέντευξη Τύπου μελών του κλιμακίου θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα των συναντήσεων μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης.

Στην συνέχεια την σκυτάλη παίρνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, που θα δώσει στη 13:00 συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι συστάσεις των ελεγκτών αφορούν στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ, στα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία, καθώς και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.


Share/Bookmark