Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος:"Φθηνή βιτρίνα καί η Ντόρα για τον κ.Καλογερόπουλο”!


Η πολιτιστική κληρονομιά στο βωμό της ψηφοθηρίας!

Με αφορμή επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Αυτοδιοικητική Δράση Αιγιάλειας” του κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, μέσω της οποίας γνωστοποιείται το πρόγραμμα ομιλιών της Αρχαιολόγου κ. Ντόρας Κατσωνοπούλου σε περιοχές της Αιγιάλειας για την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής , πλην όμως σε εκδηλώσεις παραταξιακές της πιο πάνω δημοτικής κίνησης, ο Συνδυασμός “Αιγιάλεια - Νέα Εποχή” του Δημήτρη  Τριανταφυλλόπουλου, έχει να επισημάνει τα εξής:

"Η γνωστή αρχαιολόγος κ. Ντόρα Κατσωνοπούλου, της οποίας ο αγώνας, ειδικά για την Αρχαία Ελίκη, έχει αγκαλιαστεί απ’ όλους ανεξαιρέτως διαχρονικά, διακομματικά και διαπαραταξιακά, δυστυχώς θεωρήθηκε χρήσιμο να τεθεί επικεφαλής μίας ακόμα φθηνής προπαγανδιστικής βιτρίνας του Υποψηφίου Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου, βάζοντας αυτή την φορά την ίδια όπως  και την πολιτιστική κληρονομιά της Αιγιάλειας (Αρχαία Ελίκη, Αρχαίες Ρύπες, Αρχαία Αιγείρα κ. ά) στο βωμό τόσο της ατομικής όσο και παραταξιακής ψηφοθηρίας.
Σοβαρά κεφάλαια της περιοχής για την ανάπτυξη και ανάδειξη της Αιγιάλειας πρέπει μεν να απασχολήσουν ουσιαστικά τις υποψήφιες τοπικές δυνάμεις, είναι όμως τουλάχιστον άκομψο και παραπλανητικό να χρησιμοποιούνται προς άγρα ψήφων, μέσω ωμής προεκλογικής εκμετάλλευσης προσώπων, δράσεων και χρόνιων αγώνων, που μειώνουν τη σπουδαιότητα, την αξία αλλά  και την χρησιμότητά τους, πέρα από χρώματα και πρόσωπα.
Κατ’ άλλα είναι προσωπικό δικαίωμα της κ. Κατσωνοπούλου να επιλέγει κάθε φορά  κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και γενικότερα  υποψηφιότητες συμμετοχής της ,  με τη μόνη διαφορά ότι η πολιτιστική κληρονομιά δεν της ανήκει, ούτε μπορεί να την εκμεταλλεύεται για προσωπικά ή παραταξιακά οφέλη. Χρόνια τώρα την στηρίζουμε όλοι και το ξέρει πολύ  καλά εμπράκτως. Δεν δείχνει όμως να το σέβεται,  συνεπικουρώντας τώρα στα φθηνά σχέδια του επικεφαλής της  :

Εκτός αυτών, αφήνουμε στην κοινή γνώμη, ασχολίαστα και τα παρακάτω:

-Η επί δύο φορές Υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ συστρατεύεται τώρα – κάτω από πολλές υποσχέσεις – με τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ κ. Καλογερόπουλο. Ασχολίαστο!
- H αντίπαλος Υποψηφία Δήμαρχος Συμπολιτείας του κ. Καλογερόπουλου το 2002 (με το χρίσμα της ΝΔ), ξέχασε μάλλον εύκολα αυτά που έλεγε τότε για τον σημερινό αρχηγό της. Τα θυμούνται όμως ακόμα οι συνεργάτες της και οι πολίτες.  Ασχολίαστο!
- Πότε έγινε σεβαστή η προσωπικότητά της από τους σημερινούς συνοδοιπόρους της με τον κ. Καλογερόπουλο, οι οποίοι και βάλθηκαν να αμαυρώσουν πολιτικά  την σπουδαία της δράση; Τώρα εξ’ ανάγκης λόγω απαραίτητης προεκλογικής βιτρίνας ή όταν οι ίδιοι στην δημοτική αρχή του κ. Καλογερόπουλου - εντός του δημοτικού συμβουλίου Συμπολιτείας - την προέτρεπαν δημόσια… “να πάει να πλύνει τις κατσαρόλες στο σπίτι της”; Ασχολίαστο!

Για μας ήταν και παραμένει πάντα η Ντόρα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς  και λυπούμαστε για την - χειρίστου είδους – προεκλογική εκμετάλλευση".  



Share/Bookmark