Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΝΔ: Πολιτική διάσταση στις αυτοδιοικητικές εκλογές!


Πολιτική διάσταση στις αυτοδιοικητικές εκλογές δίνει ο Αντώνης Σαμαράς, συνδέοντάς τες με την στρατηγική κατά του μνημονίου και των συνεπειών του στην οικονομία και την κοινωνία.


Στην ομιλία του, στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στα στελέχη του ότι απαιτεί τη στράτευση όλων.


Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι  στις παρούσες συνθήκες, που είναι "συνθήκες κρίσης", το πολιτικό στοιχείο υπερισχύει του αυτοδιοικητικού, ενώ υπογράμμισε ότι "η ΝΔ θα αρχίσει να ...
οικοδομεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό συνασπισμό δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική. Θα το κάνει, ασφαλώς, όπως οφείλει, ανεξάρτητα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με καταλύτη τις αυτοδιοικητικές εκλογές".


Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε τελεσίγραφο σε βουλευτές και κομματικά στελέχη που διαφωνούν με τις επιλογές του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Σαμαράς δεν ζητά από τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη απλώς να στηρίξουν τους υποψηφίους της Ρηγίλλης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και να συμμετέχουν στον εκλογικό αγώνα.


Τελεσίγραφο σε επίδοξους “αντάρτες” έδωσε και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, δήλωνοντας αυστηρά, ότι όσοι τυχόν αμφισβητήσουν τους υποψήφιους του κόμματος για τις τοπικές εκλογές, θα έχουν την τύχη του Χρήστου Μαρκογιαννάκη.


"Η ΝΔ έχει κάνει την αρχική επιλογή της στήριξης υποψηφιοτήτων, οι οποίες προέρχονται από το χώρο της αυτοδιοίκησης. Βεβαίως, υπάρχουν και κάποια πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα υποστηριχθούν".


Καμπανάκι για την απόφαση χτύπησαν στη Ρηγίλλης οι νέες δηλώσεις της Έλσας Παπαδημητρίου, η οποία επανέλαβε ότι «ψηφίζει κατά συνείδηση», όταν ρωτήθηκε για τη στάση που θα τηρήσει σε σχέση με τις υποψηφιότητες των κ Δράκου και Τατούλη.


Μητσοτάκης: Λάθος η λογική του Λυκουρέντζου


Σε αυτές τις εκλογές ο κόσμος ψηφίζει δημάρχους και περιφερειάρχες, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαφωνόντας καθαρά με τον προλαλήσαντα.


“Σε επίπεδο δημάρχων πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες ψηφίζουν με κύριο, αν όχι αποκλειστικό γνώμονα, ποιος είναι καλύτερος για την πόλη τους και έτσι πρέπει να ψηφίζουν και θα μου επιτρέψετε να σας πω έτσι πρέπει να ψηφίζουν και για περιφερειάρχη”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.


http://www.stifora.gr/article.php?id=30822


Share/Bookmark