Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΣΤΟΥΣ 22 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ!

Αυξάνονται στους 22 οι νεκροί στη Γαλλία καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση αγνοουμένων. Η νοτιοανατολική Γαλλία ζει τις χειρότερες πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή τους τελευταίους δύο αιώνες...

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν αποκλείεται να βρεθούν κι άλλα θύματα όταν υποχωρήσουν τα νερά.

Στην πόλη Ντραγκινιάν- στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Βαρ- όπου ζουν περίπου 40.000 άνθρωποι, η στάθμη των υδάτων στους δρόμους ξεπέρασε τα δύο μέτρα. Η πόλη αυτή θεωρείται η περισσότερο πληγείσα από τις πλημμύρες με 11 νεκρούς.

Σύμφωνα με τις αρχές του Βαρ, τα περισσότερα θύματα είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι.«Η πτώση της στάθμης των υδάτων έχει αρχίσει, αλλά ακόμη υπάρχουν ζώνες στις οποίες δεν έχουμε πρόσβαση», δήλωσε ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας
Ζακ Μποντό, διευκρινίζοντας ότι τα σωστικά συνεργεία θα πρέπει να ερευνήσουν ένα-ένα τα αυτοκίνητα, τα τροχόσπιτα και τα σπίτια που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι διασώθηκαν με ελικόπτερα και περισσότεροι από 2.000 μεταφέρθηκαν σε πρόχειρα καταφύγια από την αρχή των σφοδρών βροχοπτώσεων την περασμένη Τρίτη.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε εκ νέου σε περίπου 104.000 νοικοκυριά στο Βαρ, καθώς τα μέτρα αποκατάστασης του δικτύου δεν απέδωσαν. Επίσης σχεδόν 20.000 άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στη σταθερή τηλεφωνία. Για να διασφαλιστεί η προμήθεια πόσιμου νερού, η νομαρχία επέταξε δεξαμενές και δρομολογεί τη διανομή φιαλών νερού.

ΠΗΓΗ
fimotro.jpg image by grecoleadermaximo
Share/Bookmark
open24hours1lv0fp6.gif image by grecoleadermaximo