Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ: «Η γιαγιά μου ψέκαζε το φαγητό με δηλητήριο»!


Για σχεδόν δύο ώρες βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου ο 25χρονος που σκότωσε την 85χρονη γιαγιά του. Τα όσο είπε στην απολογία του άφησαν άφωνη την ...
ανακρίτρια. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως η γιαγιά του είχε σκοτώσει το θείο του, δύο γειτόνισσες και σχεδίαζε να σκοτώσει τόσο αυτόν, όσο και τους γονείς του. «Ψέκαζε το φαγητό μου. Γι' αυτό και τη σκότωσα. Έκανα το σωστό».

Σύμφωνα με όσο δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίς» όταν τον ρώτησε η ανακρίτρια αν έχει μετανιώσει για την πράξη του, εκείνος απάντησε «Όχι βέβαια. Έκανα αυτό που ήταν σωστό. Έσωσα τον εαυτό μου και τις ζωές της οικογένειας μου. Αυτή είχε σκοπό να μας σκοτώσει όλους».

Τα όσα ανέφερε ενώπιον της ανακρίτριας καταδεικνύουν ότι ο 25χρονος πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή και το μυαλό του είχε κυριευτεί από εμμονές με βάση τις οποίες είχε πειστεί ότι η γιαγιά του ήταν ένας μεταμορφωμένος σατανάς που σχεδιάζει να εξοντώσει ένα προς ένα τα μέλη της οικογένειας του.

Οι εμμονές αυτές άρχισαν να του δημιουργούνται από το θάνατο και μετά ενός θείου του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή λόγω προβλημάτων υγείας. Ο 25χρονος έδειχνε πιο νευρικός και ανήσυχος, ένω έλεγε χθες «Εκείνη τον σκότωσε». Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε να εννοηθεί ότι η γιαγιά είχε σκοτώσει τον θείο του. Υποστήριξε ακόμα ότι η 85χρονη είχε δολοφονήσει δύο γειτόνισσες και ότι ο επόμενος στόχος θα ήταν εκείνος.
 Όπως είπε στην ανακρίτρια, πρώτα θα σκότωνε τον ίδιο και μετά θα έβγαζε από τη μέση τους γονείς και τους άλλους θείους του.

Και συνέχιζε να επιμένει ο 25χρονος σπουδαστής του ΤΕΙ πως η γιαγιά του έριχνε δηλητήριο στο φαγητό. «Τις προάλλες μου έβαλε να φάω και με πόνεσε το στομάχι μου. Είχε ψεκάσει το φαγητό γιατί ήθελε να με σκοτώσει. Πολλές φορές αναγκαζόμουν να πετάξω το φαγητό και της έλεγα ψέματα ότι το είχα φάει».

«Επιστρέψαμε με το φίλο μου στο σπίτι. Αυτός έμεινε στο δωμάτιο και εγώ κατέβηκα στο σπίτι της γιαγιάς. Της ζήτησα να μου ετοιμάσει κάτι να φάω γιατί πεινούσα και της είπα να στρώσει για να κοιμηθώ».
Πράγματι η άτυχη γυναίκα σηκώθηκε να φτιάξει στον εγγονό της φαγητό και πήγε να στρώσει το κρεβάτι, όπως της ζήτησε. Δεν πρόλαβε όμως. Ο 25χρονος πιστεύοντας για μία ακόμα φορά ότι η γιαγιά είχε δηλητηριάσει το φαγητό και του είχε κάνει μάγια, αποφάσισε να την «φάει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για να γλυτώσουν όλοι από το σατανικό της σχέδιο.
Ο 25χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, Βασίλη Σπανουδάκη, θα περιμένουν πλέον το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Όσο για την απολογία του στην ανακρίτρια, ανέφερε ότι αν και μακρά σε χρόνο, ο λόγος του κατηγορουμένου δεν είχε συνοχή και δομή, με τον ίδιο να επιμένει ότι έπραξε το σωστό, σκοτώνοντας την γιαγιά. Στο πλευρό του και χθες βρέθηκαν στενοί συγγενείς του.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 22χρονος φίλος του, ενώ προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο νεαρός που φέρεται να τους είχε δώσει τα ναρκωτικά με τα οποία είχαν κάνει χρήση οι δύο φίλοι. Στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 300 γραμμάρια χασίς και μία ζυγαριά ακριβείας. Στο άκουσμα της προφυλάκισης του, η μητέρα του ξέσπασε σε λυγμούς. «Πρόκειται για μία βασανισμένη γυναίκα που έχει υποφέρει πολύ στη ζωή της» ανέφερε άνθρωπος που γνωρίζει την οικογένεια.Πηγή: IEfimerida.gr