Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΤΡΕΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Eθνικό μας νόμισμα το δολάριο; - Ένα …προχωρημένο σενάριο για την μετά –ευρώ εποχή!


Πριν από λίγο καιρό το περιοδικό επίκαιρα είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας, ένα σενάριο που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ, στην περίπτωση που ...
η Ελλάδα βγει από το ευρώ. 

Σύμφωνα με το σενάριο , προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει το χάος που συνεπάγεται η επιστροφή στη δραχμή, οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν ένα σχέδιο σύνδεσης της «νέας δραχμής» με το αμερικανικό δολάριο.

Σε μια τέτοια περίπτωση ,για μια περίοδο τουλάχιστον 5 ετών, εθνικό μας νόμισμα θα είναι το αμερικανικό δολάριο και παράλληλα η νέα δραχμή θα χρησιμοποιείται μόνο για τη σύναψη συμφωνιών swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ και θα προσδεθεί στο δολάριο σε μία αρχική ισοτιμία, 30 προς 1.

Το σενάριο αυτό έχει επανέλθει τις τελευταίες μέρες , μετά το χάος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ , δεν έχει καταφέρει όσα αναμένονταν και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την χώρα στο χάος.

Πρόσφατη μάλιστα ομιλία του Λουκά Παπαδήμου , που ανέφερε τα …πλεονεκτήματα ενός παγκόσμιο νομίσματος, έχουν ήδη βάλει σε σκάψεις αρκετούς , για το τι μας περιμένει το 2012..Πηγή: ParaPolitika.gr