Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ: Μήνυση κατά του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Νικολάου!


Μήνυση κατά του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Νικολάου, κατέθεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, κατηγορώντας την ...
Ρωμαιοκαθολική παρασυναγωγή για την ανίερη, όπως υποστηρίζει, δράση της.

Ο ιεράρχης στην μήνυσή του εγκαλεί τον καθολικό ιεράρχη γιατί στα εκπαιδευτήριο του Μοναχικού Τάγματος Αγίου Ιωσήφ, όπου φοιτούν παιδιά ορθοδόξων και ρωμαιοκαθολικών γονέων, τελείται αγιασμός της νέας σχολικής περιόδου «υπό του Ρωμαιοκαθολικού Εφημερίου Πειραιώς κ. Ιωάννου Πάτση, και δια τους ορθοδόξους μαθητάς», γεγονός που «εμπίπτει εις τας περί προσηλυτισμού διατάξεις».

Η μήνυση στρέφεται επίσης κατά του ρωμαιοκαθολικού εφημερίου Πειραιώς κ. Ιωάννου Πάτση και της ηγουμένης Αλβέρτας Στεφάνου, διευθύντριας της σχολής Jeanne d’ Arc στον Πειραιά.

Το γεγονός συνέβη στις 11/9/2011, αλλά ο μητροπολίτης Πειραιώς υποστηρίζει ότι «αποτελεί συνήθη πρακτική». Σημειώνει δε ότι διαμαρτυρήθηκε εγγράφως προς τον Ρωμαιοκαθολικό αρχιεπίσκοπο χωρίς να λάβει απάντηση εδώ και τρεις μήνες.

Με την ευκαιρία ο ιεράρχης εξαπολύει δριμύ κατηγορώ εναντίον του ρωμαιοκαθολικισμού, λέγοντας ότι «αποτελεί δεινή εκτροπή εκ του Χριστιανισμού ο οποίος απομείωσε πλήρως το Ευαγγελικό μήνυμα ημαύρωσε εις την Δύσιν την Χριστιανική αποκάλυψη και καταξίωσε στυγνούς εγκληματίας κατεγνωσμένους υπό της διεθνούς κοινότητος ως δήθεν «αγίους» ως επισυνέβη προσφάτως με τον ειδεχθή και δι’ εγκλήματα γενοκτονίας καταδικασμένον Αλουΐσιον Στέπινατς, Ρωμαιοκαθολικόν Αρχιεπίσκοπον του Ζάγκρεμπ της Κροατίας ο οποίος υπήρξε ηθικός αυτουργός για την φρικώδη δολοφονία 800.000 Σέρβων ορθοδόξων κατά τον Β' παγκόσμιον πόλεμον υπό των Κροατών Ουστάσι και του ηγέτου των Άντε Πάβελιτς, τον οποίον διεπόρθμευσε μέσω Βατικανού εις την Λατινικήν Αμερικήν δια να μείνη ατιμώρητος δια τα εγκλήματά του. Προσφάτως δε βοά η οικουμένη δια τα χιλιάδες θύματα παιδεραστίας ανά τον κόσμο που κακοποιήθησαν από τους Ρωμαιοκαθολικούς ιερείς με την αποσιώπησι και την συγκάληψι του εκπεσόντος Βατικανού και των ανυποστάτων κανονικώς ηγετών του εν οις και ο πρότριτα ‘αγιοποιηθείς’ Ιωάννης Παύλος ο Β».