Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Νεκρός ένας οδηγός δεκάδες εγκλωβισμένοι σε Φθιώτιδα και Εγνατία!


Ένας 65χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο στην Εγνατία Οδό, έξω από την Κοζάνη,  όπου ο χιονιάς εγκλώβισε δεκάδες οδηγούς, ενώ προβλήματα, λόγω της κακοκαιρίας, σημειώθηκαν και στη Φθιώτιδα. 
Ειδικότερα, το ...
τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω του χιονιά, στο ύψος της Κοζάνης.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσει τη ζωή του ένας 65χρονος οδηγός Ι.Χ. και να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα. 
Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ δεκάδες οδηγοί και επιβάτες αποκλείστηκαν από τα χιόνια μέσα στα αυτοκίνητά τους, έξω από την πόλη της Κοζάνης.
Όπως έγινε γνωστό, από  τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Δυτικής Μακεδονίας:
* η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό μεταξύ του Κοίλων και του Καλαμιάς Κοζάνης και με κατεύθυνση προς Γρεβενά, πραγματοποιείται μέσω της ενωτικής οδού Κοίλων - Βατερού.
*δεκάδες οχήματα εγκλωβίστηκαν στο συγκεκριμένο τμήμα της επαρχιακής οδού, εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η σήμανση στους δρόμους δεν είναι επαρκής.
Από την πλευρά τους αστυνομικοί και πυροσβέστες προσπαθούν να διευκολύνουν τους οδηγούς, ενώ  συνεργεία της περιφέρειας με μηχανήματα ρίχνουν αλάτι στους δρόμους.
Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, κανένας από τους εγκλωβισμένους οδηγούς και επιβάτες δεν κινδυνεύει.
Σημειώνεται, ότι μετά τις 19:00 το βράδυ της Πέμπτης  η κυκλοφορία των οχημάτων, σ' ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται με αλυσίδες.
Προβλήματα έφερε ο χιονιάς και στη Φθιώτιδα 
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες οδήγησαν στη διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα, από το 12ο χιλιόμετρο.
Περιπολικά της αστυνομίας έχουν κλείσει το τμήμα της ανόδου των οχημάτων προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα, προκειμένου τα εκχιονιστικά μηχανήματα να έχουν τη δυνατότητα να καθαρίσουν το χιόνι από το δρόμο και παράλληλα να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό ορισμένων αυτοκινήτων που έχουν ακινητοποιηθεί στο ρεύμα καθόδου προς Λαμία.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα, όταν η έντονη χιονόπτωση ακινητοποίησε  τόσο τα Ι.Χ., που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς και τα βαριά φορτηγά, με αποτέλεσμα  να δημιουργηθεί πρόβλημα και στα εκχιονιστικά μηχανήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιό  επικίνδυνο τμήμα του δρόμου είναι από το 12ο έως το 22ο χιλιόμετρο.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-12-2011 από directNEWS.gr