Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Αφγανός πήδηξε από τον 2ο όροφο για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς


Το πρωί της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου, η αστυνομία μπήκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο (παλιό εργοστάσιο) στο Ρίο, όπου είχαν βρει καταφύγιο Αφγανοί πρόσφυγες, κυρίως ανήλικοι.

Όπως αναφέρεται σε καταγγελίες τόσο στο ...
athens indymedia όσο και στο salata.tv μέσα στον πανικό, ένα παιδί προσπαθώντας να ξεφύγει έπεσε από τον 2ο όροφο και χτύπησε σοβαρά. Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι μετανάστες αργότερα σε μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων Πάτρας και το καταγγέλλουν, οι αστυνομικοί είδαν το περιστατικό, αλλά έφυγαν από το σημείο χωρίς να κάνουν τίποτα.

Ένας από τους Αφγανούς κάλεσε ασθενοφόρο, αλλά αρχικά, όπως αναφέρουν έλαβε αρνητική απάντηση από το νοσοκομείο! Τελικά, μία ώρα μετά και αφού σε επόμενο τηλεφώνημα τους είπε πως ο τραυματίας είναι σοβαρά και μπορεί να είναι ήδη νεκρός, στάλθηκε ασθενοφόρο και το παιδί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Αργότερα το απόγευμα της Τρίτης, μέλη της Κίνησης επισκέφτηκαν το παιδί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και μίλησαν με τους γιατρούς. Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση αιματώματος από το κεφάλι και βρισκόταν στην εντατική, σε καταστολή και με μηχανική υποστήριξη.

Κανείς δε μπορεί να ξέρει αν τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν το παιδί είχε διακομιστεί συντομότερα στο νοσοκομείο.

Πηγή: Dete.gr