Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τα τρία στοιχεία που ερευνώνται για τον Εύελπι!


Τρία στοιχεία ερευνώνται στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διεξάγεται στην Σχολή Ευελπίδων για το περιστατικό με τον Εύελπι και τον χουντικό ύμνο που έψαλαν συνάδελφοι του με προτροπή του ανήμερα της επετείου του ...
Πολυτεχνείου, αλλά και τα απαξιωτικά του σχόλια για την εξέγερση των φοιτητών το 1973, αλλά και τα εγκωμιαστικά του σχόλια για την 21η Απριλιου. 
Τα στοιχεία αυτά, βάσει των οποίων συνεχίζεται η ερευνά, αποκάλυψε ο υφυπουργός Άμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλος που μίλησε στο Βήμα fm .
-Πρώτον, ότι υπάρχει μια ιστορία για τον συγκεκριμένο εύελπι- προφανώς εννοείται η συμπεριφορά του στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όπου παράκουσε διαταγή και ήθελε να παρελάσει..
-Δεύτερον, ότι στο περιστατικό συμμετείχαν και άλλοι – «με τη θέλησή τους ή όχι, δεν έχει σημασία, αλλά δεν ήταν μόνος του», είπε ο υφυπουργός… Και
-Τρίτον, ότι δεν ενημερώθηκε άμεσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Ως γνωστόν το θέμα έμεινε εντός των τειχών.
«Το γεγονός που συνέβη στη Σχολή Ευελπίδων είναι πράγματι ανησυχητικό και θα έλεγα και αδιανόητο. Οπουδήποτε και να είχε συμβεί, αλλά πολύ περισσότερο στη Σχολή Ευελπίδων. Δημιουργεί ερωτηματικά. 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κοιτάζουν προς άλλη κατεύθυνση. Πάντοτε, και όχι μόνο σήμερα, έχουν μία και μόνη αποστολή: στα πλαίσια των νόμων και του Συντάγματος, να υπερασπίζονται την ελευθερία και την ανεξαρτησία και τα δικαιώματα της χώρας μας.Αυτό το γεγονός δημιουργήθηκε, τέλος, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας και σε μια συγκυρία που η πολιτική βάλλεται και απαξιώνεται. 
Όλα αυτά δημιουργούν συνειρμούς ενδεχομένως πιο προχωρημένους, αλλά δημιουργούν συνειρμούς και μας φέρνουν ενδεχομένως και στο παρελθόν. Διότι και στο παρελθόν τα άφησαν κάποιοι άλλοι (τα γεγονότα αυτά) να αυξηθούν και να μεγεθυνθούν και να δημιουργήσουν προβλήματα στη χώρα μας», είπε.



Πηγή: PrionoKordela.gr