Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ LA STAMPA: Σχέδιο 600 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ για Ιταλία - Ευρωζώνη!


Την ώρα που το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καταρρέει υπό την πίεση της επελαύνουσας κρίσης χρέους, η Ιταλία των χιλίων προβλημάτων και των δυσθεώρητων χρεών την Τρίτη θα ζητήσει 8 δισ. ευρώ από τις αγορές!

Εφιαλτικό το σενάριο για την Ευρωζώνη και η λύση ...
δύσκολα μπορεί να δοθεί από την Ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία που εδώ και δύο χρόνια έχει επιδείξει μόνο παρελκυστική τακτική και αποφάσεις που ακυρώνονται στην πράξη από τις αγορές.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως εάν η Ιταλία την Τρίτη, είτε δεν μπορέσει να πάρει τα κεφάλαια που ζητά, είτε πιεστεί να πληρώσει επιτόκιο που θα την οδηγήσει αναγκαστικά στο Μηχανισμό Στήριξης, ουσιαστικά πυροδοτεί την βόμβα που θα οδηγήσει στην καταστροφή του ευρώ. 

Όλοι το ξέρουν και γι’ αυτό, την ώρα που οι Ευρωπαίοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, στο  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν ήδη ετοιμάσει σχέδιο διάσωσης της ιταλικής οικονομίας. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα La Stampa που μάλιστα τονίζει πως το σχέδιο περιλαμβάνει πρόβλεψη για βοήθεια έως και 600 δισεκατομμύρια ευρώ (!), ώστε να δοθεί στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, περιθώριο 12 με 18 μηνών, για να εγκρίνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να αναγκασθεί να γίνεται κάθε μήνα βορά στις αγορές!

Μάλιστα μέρος των κεφαλαίων αυτών, που σε κάθε περίπτωση συνιστά μακράν το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας που έχει δοθεί ποτέ σε χώρα ανά τον κόσμο, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν ανάχωμα και έμμεση στήριξη κι άλλων χωρών, με οικονομίες άμεσα συνδεδεμένες με την ιταλική, όπως η Αυστρία για παράδειγμα. Με τη λογική πως εάν «στηριχθεί» η Ιταλία, οι χώρες με μεγάλη έκθεση στο χρέος της θα πάρουν βαθιές ανάσες …

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ,  για να συζητήσουν το θέμα!

Το ερώτημα κατά πόσον το ΔΝΤ μπορεί στην παρούσα φάση να βρει τόσα κεφάλαια, έστω και σε συνεργασία με την Ευρώπη ή την ΕΚΤ και το EFSF, μάλλον κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει …
Δείτε εδώ το δημοσίευμα – αποκάλυψη της ιταλικής εφημερίδας.Πηγή: ProtoThema.gr