Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΜΥΘΟΣ Η΄ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Εϊναι στοιχειωμένος ο Λευκός Οίκος;


Στοιχειωμένος είναι ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων στον πασίγνωστο τόπο κατοικίας των Αμερικανών Προέδρων.

Ο Λευκός Οίκος είναι από τα πιο γνωστά κτήρια του κόσμου, αλλά είναι ...
καταχωρημένος και στην λίστα με τα πιο διάσημα στοιχειωμένα κτήρια...

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αυτοί που «αναστατώνουν» το κτήριο είναι τα φαντάσματα των νεκρών προέδρων:
Ο 9ος Αμερικανός πρόεδρος, Ουίλιαμ Χάρισον (1773-1841), τα βράδια ανασκαλεύει στη σοφίτα.
Ο 7ος πρόεδρος Άντριου Τζάκσον (1767-1845) δεν λέει να «αφήσει» το υπνοδωμάτιο που είχε στο Λευκό Οίκο και έτσι το «στοιχειώνει».

Το προεδρικό φάντασμα που κάνει τις πιο συχνές εμφανίσεις είναι αυτό του Αβραάμ Λίνκολν, 16ου προέδρου των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου. Η Ελέανορ Ρούσβελτ κάποτε δήλωσε ότι είχε νιώσει την παρουσία του Λίνκολν να την παρακολουθεί την ώρα που εργαζόταν.

Την ίδια περίοδο, όταν δηλαδή ένοικοι του Λευκού Οίκου ήταν οι Ρούσβελτ (από το 1933 έως το 1945), ένας υπάλληλος είπε ότι είδε τον Λίνκολν να κάθεται σε ένα κρεβάτι και να βγάζει τις μπότες του.

Άλλη μία Πρώτη Κυρία συνάντησε φάντασμα, η σύζυγος του 30ου προέδρου, Κάλβιν Κούλιτζ (1872-1933), η οποία έλεγε πως αρκετές φορές είχε πετύχει τον Λίνκολν στο Οβάλ γραφείο, να στέκεται με τα χέρια πλεγμένα πίσω από την πλάτη του και να κοιτάζει από το παράθυρο σε βαθιά περισυλλογή το ματωμένο πεδίο της μάχης κατά μήκος του ποταμού Πότομακ...





Πηγή: IEfimerida.gr