Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ "Αιτία πολέμου...το κλείσιμο του ΑΤΕΙ Αιγίου" - Επίθεση του πολιτευτή σε Καπλάνη και Υπουργείο Παιδείας!


Με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Πατρών κ. Σωκράτη Καπλάνη, να έχει εκφραστεί αρνητικά ως προς την περαιτέρω λειτουργία του Παραρτήματος του Αιγίου (Τμήματα Φυσικοθεραπείας και Οπτικομετρικής), σε...
συνάντηση που είχε προ ημερών με Προϊσταμένους του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και μάλιστα με χρονικό ορίζοντα πολύ μικρό για την μεταφορά των Τμημάτων του Αιγίου στην Πάτρα - κάτι που οδήγησε και σε ομόφωνο καταγγελτικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας - ο Υπ. Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σε παρέμβασή του, αναφέρει:

"Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να καταργεί τον εαυτό της και να υπαναχωρεί σε αποφάσεις της, πολύ δε περισσότερο όταν αυτές ελήφθησαν βασανιστικά και από πολλές κυβερνήσεις, έπειτα από άοκνες προσπάθειες  και πολυετή αιτήματα μιας κοινωνίας. Το ΑΤΕΙ Αιγίου ήταν αποτέλεσμα πολλών, διαχρονικά, διαδημοτικά και διακομματικά και για την λειτουργία του απαιτήθηκαν αγώνες δεκαετιών, ενώ η πόλη του Αιγίου έδωσε "γη και ύδωρ" παραχωρώντας για την εγκατάστασή του ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιουσίας της στο οικόπεδο και τις κτιριακές υποδομές της παλιάς Χαρτοποιίας.

Σήμερα κι ενώ η πόλη φιλοξενεί περί τους 1.500 σπουδαστές, εν αναμονή δε και του τρίτου Τμήματος "Διατροφής & Διαιτολογίας", προσπαθεί παράλληλα να διαμορφώνει, με κάθε μέσο, τις καλύτερες δυνατές υποδομές στέγασης και λειτουργίας του ΑΤΕΙ, δεν είναι επιτρεπτό η ηγεσία του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να θέτει - εκ του ασφαλούς - εκτός λειτουργίας το Τοπικό Παράρτημα σε συνέχεια μιας αρνητικής στάσης προς αυτό και μιας απίστευτης κωλυσιεργίας σε θέματα που το αφορούν, χωρίς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να έχει λάβει μια τέτοια απόφαση.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας αποκαλεί τον κ. Καπλάνη "μόνιμο εχθρό του Αιγίου" και δεν είναι τυχαίο κι εγώ σπεύδω να προσθέσω πως η όποια προσωπική του ή μη ενέργεια κατάργησης του ΑΤΕΙ θ' αποτελέσει αιτία πολέμου, αφού κάτι που αποκτήθηκε με αγώνες δεν θα πέσει στα χέρια κάποιων...αμαχητί! Το ΑΤΕΙ στα χρόνια λειτουργίας του παραμένει ψηλά σε κύρος και ζήτηση  και με μια "μονοκονδυλιά" δεν είναι δυνατόν να αφανιστεί, πολύ δε περισσότερο όταν αυτό είναι συνυφασμένο με το πλάνο ανάπτυξης της περιοχής, συμβάλλει δε στην οικονομική τόνωση της τοπικής κοινωνίας.

Καλά θα κάνει ο κ. Καπλάνης να μην βάζει "νάρκες" στα θεμέλια της τοπικής εκπαίδευσης και να μην βιάζεται κακοπροαίρετα να αναιρεί ότι με πολύ κόπο οδήγησε την πολιτεία στις τελικές της αποφάσεις. Η Αιγιάλεια είναι έτοιμη να αντισταθεί κι ας μην θελήσουν κάποιοι αρμόδιοι να δοκιμάσουν την μαχητικότητά της"!