Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Απαιτείται σεβασμός και οικονομική στήριξη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων"!

Στην εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πάτρα συμμετείχε ο Πολιτευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που παρακολούθησε διαδοχικά, την Δοξολογία η οποία εψάλη στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας κι ακολούθως την ...
 τελετή κατάθεσης στεφάνων στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.


Αμέσως μετά έκανε στα Μ.Μ.Ε την παρακάτω δήλωση, με αφορμή και τις τελευταίες έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των Ε.Δ αλλά και τις καταγγελίες που διαδέχθηκαν την απομάκρυνση Μπεγλίτη από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


"Η Κυβέρνηση Παπανδρέου, ακόμα και την ώρα που "ξεψυχούσε", απαράδεκτα κι επικίνδυνα "έβαλε χέρι" στις Ένοπλες Δυνάμεις αντικαθιστώντας άτσαλα την κορυφή της ιεραρχίας, για ένα "υπουργικό" και κομματικό καπρίτσιο! 


Μέσα δε στη διετία που πέρασε, με τα απανωτά μνημόνια της φτώχειας και της ύφεσης, καταρράκωσε τα στελέχη των Ε.Δ οικονομικά μέχρις και σημείου εξευτελισμού, σε σχέση με τα καθήκοντα και την αποστολή τους.'Εδειξε μάλιστα να μην σέβεται καν κι όσους υπηρέτησαν στον ευαίσθητο χώρο των Ε.Δ επί χρόνια κι επέλεξαν ν' αποχωρήσουν ολοκληρώνοντας τις υπηρεσίες και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.Τους τιμώρησε γιατί ήσαν ηλικιακά νέοι!


Κι όμως σε μια χώρα με βαριά ασθενή την εθνική της οικονομία, οι Ε.Δ αποτελούν την μόνη ασπίδα προστασίας της πατρίδας από ξένους άμεσους ή έμμεσους εχθρούς. Είναι πασιφανές πως σε μία τέτοια μακρά περίοδο κρίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να στηριχθούν, το ίδιο και τα στελέχη τους, τόσο με τον απαιτούμενο σεβασμό εκ μέρους της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας όσο και οικονομικά. 


Κάθε παρέμβαση στο υψηλό έργο των Ε.Δ από πολιτικούς που προσωρινά εκτελούν επιτελικό ρόλο, θα πρέπει να είναι προς όφελος της χώρας και ουχί προς όφελος υπουργών ή κομμάτων...περαστικών "!