Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΗ: Τρίτη νύχτα κατάληψης στο κέντρο της ΔΕΗ - Επιμένουν παρά το τελεσίγραφο του εισαγγελέα - Σε απόσταση αναπνοής τα ΜΑΤ - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

Έληξε το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο εισαγγελέας στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ για να σταματήσουν την κατάληψη. 


 Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Δραγάτσης με τον Νίκο Φωτόπουλο του ζήτησε να αποχωρήσουν, για να πάρει αρνητική απάντηση.

Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε πως δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ζητήσει την ...
παρέμβαση της αστυνομίας καθώς πλέον η υπόθεση δεν περνά από τα χέρια του. "Εσείς τη δουλειά σας κι εμείς την δική μας" φέρεται να του απάντησε ο κ.Φωτόπουλος ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

Την ίδια ώρα, κλειστό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της Λεωφόρου Μεσογείων Λεωφόρο από τους καταληψίες συνδικαλιστές, ενώ τα χιλιάδες αυτοκίνητα που έχουν μποτιλιαριστεί κορνάρουν σε ένδειξη συμπαράστασης στους συνδιακαλιστες.
Η κατάσταση είναι τεταμένη στο σημείο, καθώς σε απόσταση αναπνοής περίπου 300 μέτρα βρίσκονται άνδρες των ΜΑΤ, έτοιμοι εάν λάβουν εντολή να επέμβουν και να διαλύσουν την κατάληψη.
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT


Αργά το βράδυ έφθασαν στο σημείο ο κ. Γλέζος, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Κουρουπλής και ο κ. Λαφαζάνης οι οποίοι μιλώντας στους συνδικαλιστές εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των συνδικαλιστών αλλά και την αντίθεσή τους στο χαράτσι στα ακίνητα. 


ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΓΛΕΖΟΥ 


Δήλωση Π. Λαφαζάνη

Η παρέβαση του εισαγγελέα


Λίγη ώρα μετά τις 4, στο σημείο έφτασε και ο Εισαγγελέας έπειτα από αίτημα της ΔΕΗ για να δώσει τέλος στην κατάληψη του κέντρου διαχείρησης ρεύματος από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. 

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης έμεινε στο κέντρο έκδοσης τιμολογίων στο Χολαργό για μία περίπου ώρα προσπαθώντας να εκτονώσει την κατάστασης και να αποχωρήσουν οι καταληψίες συνδικαλιστές.
Αποχωρώντας δήλωσε πως τους δίνει τρεις ώρες προθεσμία για να σταματήσουν την κατάληψη στο κτίριο της οδού Μεσογείων, διαφορετικά θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου.

Οι συνδικαλιστές, μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα του εισαγελέα, αποφάσισαν να μην σταματήσουν τον αγώνα τους. Αντίθετα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο σημείο, καλούν και άλλους συναδέλφους τους να συστρατευθούν μαζί τους και να ενισχύσουν την κατάληψη.


 
Να αναφέρουμε ότι λίγο πριν τις 7, έφτασε στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία αφού συνομίλησε με τον κ.Φωτόπουλο έκανε δηλώσεις. Η ίδια επανέλαβε για μία ακόμη φορά την άποψή της για έναν άδικο νόμο ο οποίος πρέπει να καταργηθεί. Πηγή: NewsIt.gr