Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ: Σκάει στα χέρια του η «βόμβα» του Σκοπιανού - δύσκολη θέση θα βρεθεί απο μια καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του Διεθνους Δικαστηρίου!


Σε δύσκολη θέση αναμένεται να βρεθεί ο Σταύρος Δήμας το επόμενο διάστημα, καθώς αναμένεται να σκάσει στα... χέρια του η «βόμβα» του Σκοπιανού! 

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, για το ελληνικό βέτο στην ...
ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αναμένεται να είναι καταδικαστική για την Ελλάδα, κάτι που θα πρέπει να διαχειριστεί ο «γαλάζιος» υπουργός Εξωτερικών.

Οι γνωρίζοντες όµως το παρασκήνιο προειδοποιούν ότι η ελληνική διπλωµατία θα πρέπει να δώσει µάχες για να διατηρήσει τα κεκτηµένα, καθώς η πολιτική πλάστιγγα θα γείρει εις βάρος τη, καθώς το ∆ιεθνές ∆ικαστήριο κινείται προς την αποδοχή της θέσης Γκρούεφσκι ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει το Αρθρο 11 της Ενδιάµεσης Συµφωνίας. Αυτό προβλέπει ότι η χώρα µας δεν πρέπει να εµποδίζει την είσοδο των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισµούς εφόσον αυτή γίνεται µε την προσωρινή ονοµασία ΠΓ∆Μ.Με µία τέτοια ετυµηγορία θα καταρρεύσει και η επιχειρηµατολογία της Αθήνας περί οµόφωνης απόφασης της Ατλαντικής Συµµαχίας!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει αυτούς που στη ΝΔ επέμεναν να μη αναλάβει γαλάζιο στελέχος το κομβικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς τώρα η ΝΔ θα χρεωθεί λάθη της εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ...



Πηγή: ParaPolitika.gr