Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΣΠ: Καταγγέλει βιαιοπραγίες κατά μελών της στο Πολυτεχνείο!

Βιαιοπραγίες εναντίον μελών της από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, καταγγέλλει η παράταξη της ΠΑΣΠ. 


Συγκεκριμένα αναφέρει ότι χθες, 21 Νοεμβρίου 2011, «εξωπανεπιστημιακά στοιχεία γρονθοκόπησαν και ξυλοκόπησαν άγρια, δύο μέλη της ΠΑΣΠ του ...
Μετσοβίου Πολυτεχνείου, τα οποία μεταφέρθηκαν επειγόντως στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα. 


Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν κράνη, πτυσσόμενα γκλόμπς, κοκ., και έδειξαν ότι πρόθεση της συγκεκριμένης ομάδας δεν ήταν απλά ο τραυματισμός αλλά κάτι περισσότερο...» .


Η παράταξη επίσης σημειώνει :

«Αυτές οι ενέργειες με συμμορίτικες μεθόδους και προσωπικές επιθέσεις, μας γυρίζουν στο παρελθόν και άλλες νοοτροπίες. Δεν μπορούν παρά να μας θυμίζουν τη χούντα και τη χουντική νεολαία που δεν άφηνε τους άλλους πολιτικούς χώρους να εκφραστούν ελεύθερα.

 Την ίδια μέρα μετά το ξυλοδαρμό, η ίδια ομάδα στρέφεται κατά των γραφείων της ΠΑΣΠ-ΕΜΠ κλέβοντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Δυστυχώς, βλέπουμε άτομα να εκμεταλλεύονται το χώρο του ασύλου και να καταργούν τον πραγματικό λόγο ύπαρξης του. Το άσυλο υπάρχει για να προασπίζει και να ενισχύει την ελευθερία έκφρασης και τη διακίνηση ιδεών και όχι για να καλύπτει ποινικά αδικήματα».

Μάλιστα τα μέλη της ΠΑΣΠ καταγγέλλουν ακόμη ότι «σε όλο αυτό το σκηνικό, όπου μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ξυλοκοπούνται βάναυσα, με αυτόπτη μάρτυρα πρόεδρο σχολής, ο οποίος εκείνη τη στιγμή σφύριζε αδιάφορα».

Πάντως, η πρυτανεία του Ιδρύματος καταδικάζει τις «βίαιες ενδοπαραταξιακές φοιτητικές συγκρούσεις, στους πανεπιστημιακούς χώρους.
 Δηλώνει ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες της και καλεί σε επαγρύπνηση όλη την Πολυτεχνειακή Κοινότητα, ώστε να περιφρουρήσει αποτελεσματικά την ακαδημαϊκή λειτουργία του Πολυτεχνείου.


Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ