Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: "Ο Παπανδρέου μπορεί να ξαναγίνει πρωθυπουργός!"!


Θα μπορούσε να είναι και σενάριο σε κάποιο θρίλερ, ωστόσο είναι η αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στον Αθανάσιο Έλλις, ο στενός σύμβουλος και φίλος του πρών πρωθυπουργού,Ρίτσαρντ Πάρκερ.

 Ο γνωστός καθηγητής του ...
Χάρβαρντ,και οικογενειακός φίλος των Παπανδρέου,  δεν αποκλείει ο Γιώργος Παπανδρέου να επιστρέψει ..δικαιωμένος, τεκμηριώνοντας το μάλιστα στις ρίζες της οικογενειοκρατίας, καθώς και ο πατέρας και ο παππούς του επέστρεψε στην πρωθυπουργία και μάλιστα ισχυρός! Ο καθηγητής του Χάρβαρντ μάλιστα, προέβλεψε και πιθανή διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, ενώ χαρακτήρισε τον Λουκά Παπαδήμο "σωστό άνθρωπο, την σωστή στιγμή".

Πιο αναλυτικά ο καθηγητής, στην ερώτηση αν ο Γιώργος παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντά με ειλικρίνεια "πόσες φορές έγιναν πρωθυπουργοί ο παππούς και ο πατέρας του; Η ιδιαιτερότητα της ελληνικής πολιτικής ζωής είναι ότι οι ηγέτες επιστρέφουν. Και αυτό είναι θετικό στοιχείο. Ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Παπανδρέου υπηρέτησαν τον ελληνικό λαό ως πρωθυπουργοί περισσότερες από μία φορά. Δεν βλέπω κάποιο στοιχείο στην ελληνική Ιστορία που να μην επιτρέπει να συμβεί το ίδιο και με τον Γιώργο Παπανδρέου. Νομίζω ότι μπορεί να είναι ξανά ένας μεγάλος ηγέτης της Ελλάδας. Εκανε το καλύτερο που μπορούσε κάτω από απίστευτες συνθήκες"

Σε άλλη ερώτηση για το πώς ερμηνεύει την τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Παπανδρέου, ο καθηγητής πλέκει το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού, λέγοντας πως ο Ομπάμα, σέβεται απεριόριστα τον πρώην πρωθυπουργό και κάνει την πρόβλεψη πως δεν θα ξαναδούμε τέτοια εκτίμηση προς Ελληνα ηγέτη,από τόσο υψηλόβαθμο πρόσωπο όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακόμα αναφερόμενος στον νέο πρωθυπουργό της, Λουκά Παπαδήμο, άνθρωπο που τον γνωρίζει αρκετά καλά από το Χάρβαρντ, είπε πως  "Ο Παπαδήμος είναι ο σωστός άνθρωπος στη σωστή στιγμή" προσθέτοντας ακόμα πως "Εχει πολλές αρετές. Διαθέτει αξιοπιστία και έχει την εμπιστοσύνη της ΕΚΤ και των ισχυρότερων οικονομικών κύκλων, ιδιωτικών και κρατικών"

Όσον αφορά την δυσοίωνη πρόβλεψη για το μέλλον του ..κινήματος,  είπε πως "Το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν βαθιές τριβές στο εσωτερικό του κόμματος. Δεν ξέρω εάν θα διασπασθεί και αν θα μετακινηθεί προς νέες κατευθύνσεις".

Πηγή: ParaPolitika.gr