Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ: Θα πληρώνουν τις ιατρικές επισκέψεις οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου - Θα παίρνουν δελτίο παροχής υπηρεσιών που θα υποβάλουν στο Ταμείο του!


Ακόμη πιο βαθιά βάζουν το χέρι στην τσέπη οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, αφού στο εξής θα πληρώνουν μόνοι τους τις επισκέψεις στους γιατρούς.

 Οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται πληρώνοντας στο γιατρό το... σύνολο της επίσκεψης. Από τον γιατρό θα παίρνουν δελτίο παροχής υπηρεσιών το οποίο θα υποβάλουν στο Ταμείο τους.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αποφάσισε την αναστολή - επίσχεση των συμβατικών υποχρεώσεων όλων των συμβεβλημένων γιατρών, έναντι του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), εξαιτίας των μεγάλων οφειλών προς τους γιατρούς. 

Ο Οργανισμός οφείλει στους συμβεβλημένους γιατρούς 350 εκατομμύρια ευρώ ενώ σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλόμενων.

Οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) καλούν τους γιατρούς να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από την 1η Δεκεμβρίου 2011. Θα την αποστείλουν στον ΙΣΑ, τον οποίο θα εξουσιοδοτήσουν για την κατάθεση της στην αρμόδια ΥΠΑΔ.

Ζητούν, επίσης, από τους γιατρούς να προβούν στην ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης για την επίσχεση από την 1η Δεκεμβρίου έξω από τα ιατρεία τους, ώστε να ενημερώνουν σαφώς και εγκαίρως τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.Πηγή: ToVima.gr