Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τίτλοι τέλους για τον Δ. Σιούφα, έντονος προβληματισμός για Αντώναρο, παράπονα για Κυριάκο και Χατζηδάκη!


Τίτλοι τέλους για τον Δ. Σιούφα, έντονος προβληματισμός για Αντώναρο, παράπονα για Κυριάκο και Χατζηδάκη 
Πυρετωδώς ετοιμάζεται ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των προσεχών  εκλογών.


 Ήδη στο γραφείο του κ. Σαμαρά καταφτάνουν καθημερινά λίστες και προτάσεις με ονόματα υποψηφίων βουλευτών ...
από όλες τις περιοχές της χώρας. Ωστόσο- όπως αναφέρει στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας- την τελευταία λέξη για την οριστική συγκρότηση των ψηφοδελτίων θα την έχει αποκλειστικά ο ίδιος ο κ. Σαμαράς 

Στο μεταξύ όπως υποστηρίζουν κύκλοι της Συγγρού η επιλογή των υποψηφίων δεν θα είναι απλή αφού εκτός των άλλων σημαντικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις θα παίξουν οι εσωκομματικές διεργασίες καθώς και οι αντιπαραθέσεις τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο πολιτικών γραμμών

Είναι επίσης σαφές ότι ο κ. Σαμαράς επιχειρεί εκ νέου να αρθρώσει αντί- μνημονιακή ρητορική  διατυπώνοντας  ένα εντελώς νέο αφήγημα. Η νέα αυτή προσπάθεια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει στην επαναπροσέγγιση των δεξιών ψηφοφόρων οι οποίοι δυσαρεστήθηκαν σφόδρα από την απόφαση του κ. Σαμαρά να μετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου.  

Η επιλογή αυτή είναι πασίδηλο ότι θα διαφοροποιήσει σε πολλά επίπεδα τις εσωκομματικές ισορροπίες. Και αυτό θα εκφραστεί κατά κύριο λόγο εκ μέρους της ηγεσίας με τον αποκλεισμό από τις λίστες ακόμα και προβεβλημένων στελεχών και βουλευτών οι οποίοι έχουν εκφράσει δημόσια «φανατικές» απόψεις υπέρ της μνημονιακής  γραμμής. 

Ο πρώτος ο οποίος δεν θα είναι πλέον υποψήφιος και μάλλον κλείνει οριστικά  την πολιτική του σταδιοδρομία είναι ο κ. Δημήτρης Σιούφας. Ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει οριστικά να αποσύρει τον Καρδιτσιώτη πολιτικό και όπως όλα δείχνουν του το έχει ήδη ανακοινώσει. 

Έντονος είναι ο προβληματισμός και για τον μέχρι σήμερα βουλευτή επικρατείας Ευάγγελο Αντώναρο. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στον αποκλεισμό από την λίστα της Βʼ Αθήνας του κ. Αντώναρου. Ο λόγος είναι ότι έχει ασκήσει έντονη κριτική (έως προσβλητική σημειώνουν συνομιλητές του κ. Σαμαρά) για τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος είτε δημόσια είτε ιδιωτικά. Αυτό το οποίο επισημαίνουν οι ίδιες πηγές είναι ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και για τους κ.κ Κωστή Χατζηδάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλά θεωρείται μάλλον δύσκολος ο αποκλεισμός τους σε αυτή την φάση.  

Σταθερός φαίνεται να παραμένει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος για τον οποίο μόνο καλά λόγια έχουν να πουν στην Συγγρού, τόσο για την εργατικότητα του όσο και για την βοήθεια την οποία παρέχει λόγω των νομικών του γνώσεων.    


Τάκης Χατζής 

Πηγή: NewPost.gr