Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Φραστική επίθεση στον Άνθιμο την ώρα του κηρύγματος!


Φραστική επίθεση στον Άνθιμο την ώρα του κηρύγματος 
Ένας άνδρας που βρισκόταν ανάμεσα στους πιστούς στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, σηκώθηκε την ώρα που άρχισε το κήρυγμά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και άρχισε να καταφέρεται εναντίον του κατηγορώντας τον. 

Τελικά απομακρύνθηκε. «Έχει ξαναγίνει και σε άλλες περιπτώσεις» είπε ο ...

ιεράρχης και πρόσθεσε «όχι ότι δεν έχει λόγο, όλοι έχουν αλλά είπε το μάθημά του κι έφυγε»
Ωστόσο, ο μητροπολίτης δεν αποσπάστηκε από το περιστατικό και συνέχισε το κήρυγμά του. Χειμμαρώδης για άλλη μια φορά στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Μιλώντας για την συμφωνία για χορήγηση της 6ης δόσης από τους εταίρους στην χώρας μας υποστήριξε πως «ο νους μας δεν είναι στην ψυχή μας αλλά στην 6η δόση. Ναι μεν δικαιολογημένα για να μην πτωχεύσουμε αλλά αυτό είναι ξένο στον Χριστιανισμό». 

Βεβαίως να ενδιαφερθούμε, συνέχισε «αλλά μετά από λίγους μήνες πάλι τα ίδια,  πάλι αγωνία... Αγκιστωθήκαμε εκεί και ξεχάσαμε όλα τα άλλα» τόνισε εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν θα πληρώσει όλη την αναταραχή στην Ευρώπη η Ελλάδα. Βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων λέγοντας πως «σε λίγο βγαίνει η απόφαση για το όνομα στην Χάγη. Εμείς φωνάζουμε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Κανένας συμβιβασμός»

Πηγή: seleo.gr