Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΑΛΙΟ, ΗΛΕΙΑ: Επιτάλιο: Η ληστεία του απόλυτου τρόμου - "Θύμα" ιερέας που τον απείλησαν να μη μιλήσει γιατί θα επιστρέψουν να τον σκοτώσουν!


Ληστεία με σενάριο ήταν αυτή που συνέβη στο Επιτάλιο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Οι δράστες, τέσσερις σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χτύπησαν στο σπίτι ιερέα στην άκρη του χωριού. 
Πρώτα ακολούθησαν μέλος της οικογένειάς του και το ...
οποίο και «χρησιμοποίησαν» για να μπουν μέσα στο σπίτι. Τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα με κουκούλες. Κατά μια δεύτερη πηγή οι δράστες ήταν δύο...
Και όταν μπήκαν σύμφωνα με πληροφορίες οπλοφορώντας, έδεσαν όλα τα μέλη της οικογένειας και τον ιερέα και άρχισαν να ψάχνουν παντού για χρήματα και αντικείμενα αξίας. Οι δράστες έφυγαν έχοντας πάρει ένα μικρό χρηματικό ποσό και κοσμήματα.
Άφησαν όμως δεμένα τα μέλη της οικογένειας που βρήκε αρκετή ώρα αργότερα και έλυσε ο γιος του ιερέα. Αυτό κατά μία εκδοχή της υπόθεσης, καθώς μια δεύτερη αναφέρει πως ο ιερέας και η οικογένειά του κατάφεραν να λυθούν μόνοι τους.
Η απειλή της επιστροφής 
Οι δράστες όμως φεύγοντας απείλησαν τον ιερέα πως αν πει κάτι οπουδήποτε θα επέστρεφαν για να τον… σκοτώσουν. Ο φόβος του ιερέα τον έκανε να μη μιλήσει εκεί που έπρεπε δηλαδή στην Αστυνομία.
Όμως μέσα στη μικρή κοινωνία του Επιταλίου, το περιστατικό δεν έμεινε κρυφό και διαδόθηκε από στόμα σε στόμα. Ακόμα και όταν οι δημοσιογράφοι των τοπικών εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης έφτασαν στο κατώφλι του, αυτός τους ξόρκισε να μην γράψουν τίποτα. Ο φόβος του ήταν μεγάλος.
Στην Αστυνομία δεν έφτασε ο ιερέας, αλλά η Αστυνομία έφτασε σε αυτόν, όταν οι αστυνομικοί έμαθαν για το περιστατικό και τον αναζήτησαν στο χωριό. Τι και αν το συμβάν ήταν μη ανακοινώσιμο. Μέσα σε 24 ώρες αυτοί που γνώριζαν δεν περιορίζονταν μέσα στο χωριό. Ωστόσο ο ιερέας δεν μπορεί να κρύψει το φόβο του…
Από την άλλη αυτή η περίπτωση ληστείας μέσα σε σπίτι και μάλιστα ιερέα, εμφανίζει πολλά στοιχεία κοινά με την περίπτωση που συνέβη πριν από λίγο καιρό στη Μαγούλα. Το χωριό δίπλα στο Καράτουλα, όπου οι δράστες πήγαν πάλι βράδυ και «χτύπησαν» στο σπίτι ιερέα, παίρνοντας μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα και αφήνοντας πίσω τους δεμένους και κλειδωμένους τον ιερέα και τη σύζυγό του και σε αυτή την περίπτωση.
Οι Αρχές τηρούν "σιγή ιχθύος" από την υπόθεση από τη στιγμή που και ο ιερέας απαίτησε να μην δημοσιοποιηθεί, πλέον όμως το γεγονός είναι γνωστό…



Πηγή: IliaLive.gr