Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: Εξω φρενών με την πρώην γραμματέα του φίλου του, Πάνου Καλλιμανόπουλου - Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση!


Ανυπόστατες και άθλιες θεωρεί και ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον ενός ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, η πρώην γραμματέας του.

 Οι καταγγελίες για το «ροζ σκάνδαλο» σε βάρος του ...
74χρονου εφοπλιστή και προσωπικού φίλου του Αμβροσίου, Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου, έχουν συγκλονίσει Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Βρετανία, ενώ έχουν αναστατώσει και την αχαϊκή κοινωνία, αφού ο κ. Καλλιμανόπουλος είναι βέρος Καλαβρυτινός! 

Ο κ. Αμβρόσιος ο οποίος γνωρίζει καλά τον κ. Καλλιμανόπουλο, δηλώνει στο περιβάλλον του, πως οι καταγγελίες της πρώην γραμματέας του Αντελαϊντ Γουόμπολτ θα πέσουν στο κενό όταν θα γίνει η δίκη.

Την περασμένη Κυριακή συνέντευξη της Αντελαϊντ Γουόμπολτ, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με τίτλο: «Ο Καλλιμανόπουλος με έβαζε να του κλείνω ραντεβού με πόρνες»


Η 24χρονη ξανθιά πρώην γραμματέας του εφοπλιστή περιγράφει όσα υποστηρίζει πως έγιναν και την ανάγκασαν να τον σύρει στα Δικαστήρια κατηγορούμενο για σεξουαλική παρενόχληση. Όμως η πλευρά Καλλιμανόπουλου τονίζει πως «οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες και οι ισχυρισμοί της άθλιοι».

Η Γουόμπολντ ξεκίνησε να δουλεύει στην εταιρεία το 2008 και όπως ισχυρίζεται ο κ. Καλλιμανόπουλος του έλεγε συνεχώς να τον επισκεφτεί στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, όταν μάλιστα η σύζυγός του Τατιάνα και τα παιδιά του είχαν φύγει.

«Ηθελε να κάθεται δίπλα μου και να με αγγίζει. Ηλπιζα να σταματήσει αλλά δεν το έκανε. Σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα με σκάφος, ενώ ήμουν ολόγυμνη και εκείνος μπήκε μέσα στην καμπίνα μου. Του είπα να βγει έξω, και εκείνος με κοιτούσε περίεργα και έκανε κομπλιμέντα για το κορμί μου».

 Στη συνέχεια η κυρία Γουόμπολντ περιγράφει και άλλες σκηνές που κατά τον ισχυρισμό της συνέβησαν, ενώ αναφέρεται και σε περιπτώσεις που ο εφοπλιστής (όπως ισχυρίζεται) την έβαζε να του κλείνει ραντεβού με μασέζ και αισθησιακές συνοδούς! 

Περιγράφει δε και ένα περιστατικό στις Μπαχάμες, κατά τη διάρκεια του οποίου ο εφοπλιστής... μπήκε στο δωμάτιό της σε μία βίλα που είχαν νοικιάσει (και στην οποία διέμενε και η σύζυγός του που εκείνη τη στιγμή απουσίαζε)... ολόγυμνος!


 Η πρώην γραμματέας υποστηρίζει πως ο κ. Καλλιμανόπουλος, όχι μόνο δεν έφυγε αλλά... άρχισε να την κυνηγά μέσα στο σπίτι. Η γραμματέας υποστηρίζει ότι μετά από το παραπάνω επεισόδιο άρχισαν τα προβλήματα στη δουλειά της, μέχρι που απολύθηκε, και μάλιστα με την κατηγορία ότι έκλεψε κάποια διαμάντια και συνάλλαγμα από το σπίτι του.

 Ουσιαστικά η πλευρά Καλλιμανόπουλου θα υποστηρίξει πως όλα συνέβησαν (οι καταγγελίες) όταν η πρώην γραμματέας του κατηγορήθηκε για την κλοπή. Απομένει να δούμε την απόφαση της δικαιοσύνης, σε μία δίκη που δεν θα γίνει στην Ελλάδα.

Η σχέση του με το Αίγιο και τον Αμβρόσιο

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος έχει ανακηρυχθεί σε ευεργέτη της Ι.Μ. Αιγιαλείας και Καλαβρύτων από τον Αμβρόσιο! Μάλιστα ο Μητροπολίτης είχε προσκληθεί από τον εφοπλιστή στην Κίνα, για την καθέλκυση πέντε νέων πλοίων του, προκειμένου να τελέσει αγιασμό (τον Σεπτέμβριο 2010). 

Στην ομιλία του είχε πει ο κ. Αμβρόσιος: «Ο κ. Γρηγόριος Καλλιμανόπουλος δεν είναι μόνον ένα VIP πρόσωπο! Είναι επίσης ένας θρησκευόμενος άνθρωπος. Τυγχάνει επίσης ένας καλός σύζυγος, ένας φιλόστοργος πατέρας, ένας καλός πλοιοκτήτης, ταυτοχρόνως δε και ένα καλό μέλος της Ορθοδόξου Ελληνικής Εκκλησίας! 

Ως εκ τούτου, δεν κατασκευάζει μόνον νέα πλοία, αλλά και θέτει το καθένα από αυτά υπό την προστασία του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και υπό την προστασία του Αγίου Νικολάου επίσης, του προστάτη όλων των θαλασσών. 

Ήδη επί τρείς δεκαετίες ακολουθώ πάντοτε τον κ. Καλλιμανόπουλο, εδώ και εκεί. Ήμασταν μαζί στην Μεγ. Βρετανία, στην Σκωτία, στην Ολλανδία, στην Βραζιλία και εδώ στην Κίνα περισσότερες από τέσσερις φορές! 

Κύριε Καλλιμανόπουλε, παρακαλώ, μη σταματήστε να είστε γενναιόδωρος με τους λιγότερο ευνοημένους. Είθε ο Ένας και Ελεήμων Θεός, ο Ιησούς Χριστός, να Σας διατηρεί υγιή, να ευλογεί Εσάς και την οικογένειά σας, αυτούς που είναι κοντά σας, ολόκληρη την μεγάλη οικογένεια των εταιριών Καλλιμανόπουλος. Εύχομαι καλή τύχη στα νέα πλοία»!



Το 1983 ο κ. Καλλιμανόπουλος εμπιστεύθηκε στον κ. Αμβρόσιο τη δωρεά προκειμένου να τελειώσει το Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων. Σήμερα το Καλλιμανοπούλειο Κέντρο, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Περικλή Καλλιμανόπουλου, ενός εκ των πατριαρχών της ελληνικής ναυτιλίας, θεωρείται το «παλάτι θαλπωρής» της περιοχής. 

Το «Καλλιμανοπούλειο» φιλοξενεί 100 ηλικιωμένους. Όμως η προσφορά του εφοπλιστή στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα ήταν συνεχής. Γι αυτό άλλωστε και ο Μητροπολίτης τον ανακήρυξε σε Μέγα Ευεργέτη.



Πηγή: Dete.gr