Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Κομπίνα... με ψεύτικο τροχαίο - Καταδικάστηκαν 2 άτομα!


Πήγαν να... στήσουν ψεύτικο τροχαίο για να βγάλουν χρήμα από την ασφαλιστική αλλά τους... πρόδωσε η συνείδηση του συνεργού. 

Ο οποίος αφού έβαλε τα κλάματα στο δικαστήριο τελικώς κηρύχθηκε αθώος, εν αντιθέσει με τους άλλους δύο οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι! Η δικαστική υπόθεση εξετάστηκε το...
πρωί της περασμένης Δευτέρας από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας.

 Κατηγορούμενοι ήσαν ένας 40χρονος (που ήταν ο μετανιωμένος της περίπτωσης) και δύο αδέλφια 35 και 33 ετών (εκ των οποίων μάλιστα ο ένας δεν εμφανίστηκε και καταδικάστηκε ερήμην). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το όλο σχέδιο το είχαν σκεφθεί τα δύο αδέλφια. 

Και ποιο ήταν αυτό; Να εμφανίσουν τροχαίο ατύχημα και ζημιά στο αυτοκίνητο που κατείχαν ως συνιδιοκτήτες προκειμένου να καρπωθούν την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία. Για το λόγο αυτό έπρεπε να βάλουν στο κόλπο κάποιον τρίτο. Και βρήκαν τον 40χρονο συγκατηγορούμενό τους ο οποίος είναι χρόνια γείτονάς τους και ήταν από τα πολύ έμπιστα άτομα που γνώριζαν. Έτσι του έκαναν την πρόταση και κατάφεραν να τον πείσουν. 

Δεν φαντάζονταν όμως την εξέλιξη των πραγμάτων, που θα οδηγούσε στη δική του, και μάλιστα αυστηρή, καταδίκη. Ο 40χρονος γείτονας έκανε τη φιλική δήλωση, ότι δηλαδή ως οδηγός οχήματος ήταν υπαίτιος της πρόκλησης ατυχήματος με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή ζημιά στο αυτοκίνητο των δύο αδελφών.

 Μετά από αυτό ξεκίνησε η διαδικασία αποζημίωσής τους, ενώ τα δύο αδέλφια κατέθεσαν αγωγή σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρίας διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 5.500 ευρώ περίπου. Όμως ο ασφαλιστής αποδείχθηκε «γάτα». 

Φαίνεται πως εξ αρχής κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο υπήρχε στην όλη ιστορία και φρόντισε να προειδοποιήσει τον 40χρονο για τις συνέπειες που θα υπήρχαν σε βάρος του εάν η υπόθεση του τροχαίου με υπαίτιο τον ίδιο δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια! Έτσι ο 40χρονος αποφάσισε να πει την αλήθεια στην ασφαλιστική εταιρία, κάνοντας δήλωση στην οποία ανέφερε πως ουδέποτε είχε σημειωθεί το τροχαίο ατύχημα...!

Η μεταμέλειά του τον έσωσε!

Μετά από αυτήν την εξέλιξη βρέθηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι για απάτη. Όλο το ενδιαφέρον, όμως, επικεντρώθηκε στην απολογία του 40χρονου ο οποίος αποδείχθηκε χείμαρρος ειλικρίνειας και μετάνοιας. 

Έβαλε τα κλάματα μπροστά στην πρόεδρο του δικαστηρίου και αποκάλυψε πως όταν ο ασφαλιστής του τον προειδοποίησε, εκείνος ειδοποίησε τα δύο αδέλφια ζητώντας τους να ματαιώσουν το «κόλπο» εντός 48 ωρών. Κάτι που οι ίδιοι δεν έκαναν. 

Και μέσα στα κλάματά του, ζήτησε από το δικαστήριο να τον τιμωρήσει ως... άνθρωπο αλλά όχι ως απατεώνα. Και τελικώς, το δικαστήριο καταδίκασε σε 15μηνη φυλάκιση με αναστολή τα δύο αδέλφια, όμως αθώωσε πανηγυρικά τον 40χρονο!



Πηγή: Dete.gr